ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Elleriyle çalışan adam amele, elleriyle birlikte zihnini de çalıştıran adam usta, fakat elleri zihni ve kalbi ile çalışan sanatkardır. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Neşet Ertaş Türküleriyle Senfonik Konser

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Abdallık geleneğinin son büyük temsilcisi...

26.11.2014

Neşet Ertaş Türküleriyle Senfonik Konser

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Abdallık geleneğinin son büyük temsilcisi Türk Halk Ozanı merhum Neşet Ertaş’ın türkülerini içeren senfonik konsere ev sahipliği yaptı. Yaklaşık 2 saat süren konser sonunda sanatseverler sanatçıları uzun süre ayakta alkışladı.
MDOB’un ’Senfonik Neşet Ertaş Türküleri’ konseri, Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde gerçekleşti. Konseri CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal’ın yanı sıra 700 sanatsever dinledi. Biletleri 20 gün önceden tükenen konserde, yer bulamayanlar ise fuayeden getirdikleri sandalyelere oturdu. MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal’ın bir yıl önce şef Serdar Yalçın’a götürdüğü teklifle hayat bulan konserde 60 kişilik orkestra, 50 kişilik koro sahnedeki yerini aldı. Konserde soprano Bengi İspir Özdülger, Mezzo Soprano Nihan Evren, bas Mehmet Yılmaz ve tenor Onur Polat, Serdar Yalçın’ın düzenlemesini yaptığı ’Ahirim Sensin’, ’Neredesin Sen?’, ’Gönül Dağı’, ’Yazımı Kışa Çevirdin’, ’Al Elma Boyanır mı?’, ’Mühür Gözlüm’, ’Niye Çattın Kaşlarını?, ’Dertli Yoldaş’, ’Ah Yalan dünya’, ’Kesik Çayır Biçilir mi?’, ’Doyulur mu?’, ’Dane Dane Benleri Var’, ’Yanıyorum’ adlı eserleri solo, ’Zahidem’ adlı eseri de hep birlikte seslendirildi.
AYAKTA ALKIŞLADILAR
Yaklaşık 2 saat süren konser sonunda sanatseverler, MDOB sanatçılarını uzun süre ayakta alkışladı. Sahneyi terk eden sanatçılar, sanatseverlerin uzun süren alkışları nedeni ile yeniden geri dönerek Neşet Ertaş’ın bir parçasını seslendirdikten sonra konseri tamamladı. MDOB Müdürü Erdoğan Şanal, geçtiğimiz sezon dünya prömiyeri yapılan konserin büyük ilgi görmesi nedeni ile mutlu olduklarını belirterek şöyle dedi:
"Yaklaşık 20 gün önce biletleri tükenen Neşet Ertaş konserimize çok yoğun ilgilerinden dolayı Mersin ve bölge halkına çok teşekkür ediyoruz. Bu konser 3’ncü konserimizdi. Bu yoğun ilgi sürdüğü sürece, konserlerimizi devam ettireceğiz. Yerelden evrensele doğru giden bu yolda kendi tınılarımızı çok sesli hale getirmeye devam edeceğiz."


Kaynak:
http://www.haber3.com/neset-ertas-turkuleriyle-senfonik-konser-3034275h.htm


Yorumlar
"Neşet Ertaş Türküleriyle Senfonik Konser" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Neşet Ertaş Türküleriyle Senfonik Konser ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.