ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

60 yazar ve eleştirmen de ‘Haw’ dedi

Edebiyat dergisi Sabitfikir, 60 yazar, editör ve eleştirmene 2014’ün en iyi yerli ve yabancı romanın hangisi olduğunu sordu.

26.11.2014

60 yazar ve eleştirmen de ‘Haw’ dedi

Listenin ilk sırasında 2014 Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü’nü de kazanan Kemal Varol’un Haw romanı yer aldı. 2014’te yayımlanan en iyi 50 romanı; aralarında editör, yazar ve eleştirmenlerden oluşan 60 kişilik kurul seçti. Geçen yıllara göre ‘öne çıkan’ listesinde yerli romanın ağırlığı dikkat çekiyor. Liste Kasım 2013 ile Kasım 2014 tarihleri arasında yayımlanan romanları kapsıyor. Listenin ilk sırasında Kemal Varol’un Haw’ı var. Varol’un Jar’ın ardından ikinci romanı olan Haw, 1990’lar Türkiye’sinin karmaşık siyasi ortamını bir köpeğin gözünden anlatıyor. Yazar, kahramanı Mikasa’nın öngörüsüzlüğünden faydalanarak siyasi bir panorama sunuyor okura.

Listenin ikinci sırasında Haruki Murakami’nin Renksiz Tsukuru Tazaki’nin Hac Yılları, üçüncü sırada ise Ayfer Tunç’un Dünya Ağrısı romanı yer alıyor. Kendine has üslubuyla hatırı sayılır bir okur kitlesi bulunan İhsan Oktay Anar’ın Galiz Kahraman’ı listenin dördüncü, Emrah Serbes’in Deliduman’ı beşinci, Faruk Duman’ın Köpekler İçin Gece Müziği romanı altıncı sırasında bulunuyor.

Seçici kurulun bünyesinde ise A. Ömer Türkeş, Altay Öktem, Asuman Kafaoğlu-Büke, Aykut Ertuğrul, Baki Asiltürk, Bedia Ceylan Güzelce, Cemil Kavukçu, Elif Bereketli, Faruk Duman, Ferhat Uludere, Gülenay Börekçi, Handan İnci, Haydar Ergülen, Kaya Genç, Küçük İskender, Lal Laleş, Levent Cantek, Müge Gürsoy Sökmen, Nazan Maksudyan, Onat Bahadır, Semih Gümüş, Sevin Okyay, Sibel Oral, Tanıl Bora, Yankı Enki, Yekta Kopan ve Yenal Bilgici bulunuyor.


Kaynak:
http://www.zaman.com.tr/kultur_60-yazar-ve-elestirmen-de-haw-dedi_2259716.html


Yorumlar
"60 yazar ve eleştirmen de ‘Haw’ dedi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

60 yazar ve eleştirmen de ‘Haw’ dedi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.