ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Kardeş okulları için kitap topladılar

Sivas, Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri ‘Bir Kitap, Bir Dost’...

26.11.2014

Kardeş okulları için kitap topladılar

Sivas, Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri ‘Bir Kitap, Bir Dost’ sloganıyla kardeş okulları Siirt Fatih Ortaokulu öğrencileri için Çanakkale Savaşları’nın 100’uncü yılı anısına bin 905 adet kitap topladı.
Siirt Fatih Ortaokulu’nda görev yapan Türkçe öğretmeni Ertuğrul Yeşil’in kitap talebini öğrencilerine ileten Cumhuriyet Anadolu Lisesi Tarih öğretmeni Sinan Baydar ve Edebiyat öğretmeni Murat Temiz ile harekete geçen öğrenciler iki hafta içinde hikaye kitaplarından, romanlara, dergilerden, ansiklopedilere kadar bin 905 adet kitap topladılar. ’Bir Kitap, Bir Dost’ sloganıyla toplanan kitaplar daha sonra kardeş okul Siirt Fatih Ortaokulu’na gönderilecek.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Remzi Erdoğan,“Çocuklarımız kitapsız kalmasınlar düşüncesiyle bir kampanya düzenledik. Bu kampanyada emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Güzel bir kampanya oldu. Amaç, hedef, düşünen, araştıran ve düşündüklerini uygulamaya çalışan memleketimiz için yararlı faydalı bireyler yetiştirmek için buna bir katkımız olduysa bundan dolayı çok mutluyuz. İnşallah bu kampanyalar devam edecektir. Yurdumuzun en uzak köşesinde kitaba ihtiyacı olan öğrencilerimizi duyduğumuz takdirde yine aynı heyecanla, şevkle biz kampanyamıza devam edeceğiz” dedi.
Kampanyanın yürütülmesinde öğrencilere rehberlik yapan Tarih öğretmeni Sinan Baydar ise, “Çocukların ruhuna inebilmek, onları yetiştirebilmek için Siirt’te hizmet etmeye çalışan öğretmenimize yardımcı olmamız gerekiyordu. Bu talebi öğrencilerimize ilettik. Kütüphanecilik öğrencileri ile Tarih ve Düşünce Kulübü öğrencileri ile birlikte bir kampanya başlattık. Yaklaşık 2 haftalık bir çalışmadan sonra 2 binden fazla kitap topladılar. Bizim temel hedefimiz Çanakkale Savaşları’nın 100’üncü yılında bin 915 kitaba ulaşmaktı. Bunu fazlasıyla gerçekleştirdik. Bu kitaplarla Siirt’ten, Sivas’a bir gönül bağı oluşturmak istiyoruz. Sivas’ın ve Siirt’in çocukları Çanakkale’de şehit düşen ecdadımızın bugüne yansıyan tomurcuklarıdır. Biz bu kitaplarla kardeşlik bağımızı kuvvetlendirmek istiyoruz. Aynı zamanda yeni bir medeniyet inşa edebilmek için Sivas ve Siirt arasında da bir gönül bağı oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.
Edebiyat öğretmeni Murat Temiz ise, “ Okumak hayatı anlamak kendini tanımaktır. Bunun en önemli aracı da kütüphaneler ve kitaplardır. Bu bağlamda bu kitapların ulaşacağı çocuklara hayat yolunda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Kampanyaya destek veren öğrenciler de kardeş okullarına kitap topladıkları için mutlu olduklarını ifade etti.


Kaynak:
http://www.milliyet.com.tr/kardes-okullari-icin-kitap-topladilar-sivas-yerelhaber-491209/


Yorumlar
"Kardeş okulları için kitap topladılar" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Kardeş okulları için kitap topladılar ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.