ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Kitap okuyana çay bedava

İzmir’de 40 yıldır faaliyet gösteren bir sahaf, okuma oranının artması için ‘Yeter ki oku, çay bizden’ adlı bir kampanya başlattı.

26.11.2014

Kitap okuyana çay bedava

İzmir’in en ünlü sahaflarından 40 yıllık Doğan Kitabevi, ilginç bir kampanyaya imza attı. Özellikle gençlerin kitap okuma oranını artırmayı hedefleyen kitabevi, kitap okumaya gelen müşterilere bedava çay veriyor. Kitabevinin üst katında, plaktan gelen nostaljik müzikler dinleyen müşteriler, kitapların büyülü dünyasına çaylarını yudumlayarak giriyor. Sahafa gelenlerin günün sonunda illa kitap satın alması da beklenmiyor. Dileyen göz gezdirdiği kitabı satın alıyor, dileyen daha önce satın aldığı bir kitapla kitabevinde okuduğu kitabı takas ediyor, dileyen de sadece kitap okuyup sahaftan ayrılıyor. Kitabevinde her köşe başına asılmış ‘Yeter ki oku çay bizden’ yazısı ise dikkat çekiyor.

“MADDİ ANLAMDA BAKMIYORUZ”

Bu kampanyanın öğrenciler sayesinde başladığını belirten kitabevi sahibi Dilek Karabil kampanyanın başlama hikayesini şu sözlerle anlattı: “Öğrenciler yukarıdaki plak bölümünde vakit geçiriyordu. Plaklarla ilgileniyorlardı. ‘Arada kitap da alın ilgilenin’ dediğimde ‘kuru kuru gitmiyor’ dediler. ‘Yeter ki okuyun çay biden’ dedik ve kampanya bu şekilde başladı. Çok memnun oldular. Çayla beraber kitaplarını okuyorlar. Toplum olarak okumaya ihtiyacımız var, bu yüzden kitap değiştirme uygulamamız da var. Yeter ki insanlarımız okusun biz maddi anlamda bakmıyoruz.”

“ÖMRÜMÜZÜ BÖYLE GEÇİREBİLİRİZ”

Başlatılan kampanyanın çok olumlu olduğunu belirten gençler, “Kesinlikle çok güzel bir kampanya. Öğrencilerin okuma oranı artık çok düşük. Bu yüzden de bu aktivite onların daha fazla kitap okumasını sağlayabilir” derken yetişkinler ise “Aradığımız her türlü kitabı burada bulabiliyoruz. Gençlerin buraya daha çok gelmesi gerekiyor. Ömrümüzü burada çay içip kitap okuyup ve müzik dinleyerek geçirebiliriz” yorumunu yaptı.


Kaynak:
http://www.haber7.com/kitap/haber/1226717-kitap-okuyana-cay-bedava


Yorumlar
"Kitap okuyana çay bedava" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Kitap okuyana çay bedava ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.