ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

"Tiyatro ve sinema bir araya geldiğinde denge bozuluyor"

Tiyatro sanatçısı Uygur: "Ayrı ayrı yerleri olan tiyatro ve sinemayı bir araya getirdiğiniz zaman işin dengesinde bozukluk oluyor...

25.11.2014



Tiyatro sanatçısı Süheyl Uygur, "Ayrı ayrı yerleri olan tiyatro ve sinemayı bir araya getirdiğiniz zaman işin dengesinde bozukluk oluyor. Çünkü sinemanın bütçesi ile tiyatronun bütçesini bir araya getirdiğiniz zaman olmuyor zaten baş edemezsiniz" dedi.
Uygur, Bilecik Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali" kapsamında "Kristal Çınar Onur" ödülünü layık görülen annesi Necla Uygur’un ödülünü almak için geldiği kentte, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tiyatro ve sinemanın değerli bir sanat dalı olduğunu söyledi.
Dizinin, sinemanın ve tiyatronun yerinin başka olduğunu anlatan Uygur, "Bunları karıştırmamak lazım. Türk sinemasında son dönemlerde kötü olduğu kadar çok da iyi, güzel filmler yapılıyor. Türk halkının hoşuna gidiyor. Ayrı ayrı yerleri olan tiyatro ve sinemayı bir araya getirdiğiniz zaman işin dengesinde bozukluk oluyor. Çünkü sinemanın bütçesi ile tiyatronun bütçesini bir araya getirdiğiniz zaman olmuyor zaten baş edemezsiniz. Ama bu yıl ve geçen yıl çok iyi yapılan tiyatro oyunları ve gösterileri var" diye konuştu.
-Son dönemlerde tiyatro oyunları rağbette
"Son dönemlerde tiyatro oyunları çok iş yapıyor" ifadelerini kullanan Uygur, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bir zamanlar durmuştu tiyatro oyunları. Ancak geçen sene özellikle bu yıl da bayağı bir çıkışta tiyatro. Yeşilçam sinemasında değerli sanatçılarımız vardı. Bu devir meselesidir. İlk aklıma gelen Nebahat Çehre muhteşem, hiçbir zaman pes etmiyor, çok da muhteşem bir kadın . Onu ekranlarda gördüğüm zaman kaçırmamaya gayret ediyorum. Dizinin, sinemanın, tiyatronun yeri başka. Dizilerde son dönemlerde gençler var fakat çıkacak da işin doğası zaten bu. Hepsini tebrik ederim."


Kaynak:
http://www.radikal.com.tr/bilecik_haber/tiyatro_ve_sinema_bir_araya_geldiginde_denge_bozuluyor-1234662


Yorumlar
""Tiyatro ve sinema bir araya geldiğinde denge bozuluyor"" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

"Tiyatro ve sinema bir araya geldiğinde denge bozuluyor" ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.