ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Elleriyle çalışan adam amele, elleriyle birlikte zihnini de çalıştıran adam usta, fakat elleri zihni ve kalbi ile çalışan sanatkardır. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Elmalı Myo'da E-ticaret Ve Sosyal Medya Konulu Seminer Düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu (MYO), öğrencilere yönelik "E-Ticaret, Sosyal Medya ve E-Gazetecilik" konulu seminer düzenlendi. Seminer Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mustafa Zihni Tunca ve Gazeteci Hidayet

25.11.2014

Elmalı Myo'da E-ticaret Ve Sosyal Medya Konulu Seminer Düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu (MYO), öğrencilere yönelik "E-Ticaret, Sosyal Medya ve E-Gazetecilik" konulu seminer düzenlendi. Seminer Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mustafa Zihni Tunca ve Gazeteci Hidayet Gültekin konuşmacı olarak katıldı.
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mustafa Zihni Tunca, konuşmasına 2004 yılı Şubat ayında kurulan sosyal paylaşım sitesi Facebook’un 10 yıl sonra, 5 yıl önce kurulan WhatsApp adlı piyasadaki en basit ama en popüler sohbet uygulamasını 19 milyar dolara satın aldığını anlatarak başladı.
Bu rakamın, aralarında Türkiye’nin en büyük bankalarının ve şirketlerinin yer aldığı bazı kurumların değerlerinden daha fazla olduğunu dile getiren Prof.Dr. Tunca, "Yeni iletişim kanallarının yaygın kullanımı, alışverişlerde yer ve zaman kavramının ortadan kaldırmış, pazara girişler kolaylaşmış, global rekabet artmış, farklı ödeme şekillerinin geliştiği dijital pazarlar ortaya çıkmıştır" dedi.
Dijital ekonominin gelişim sürecinin beş aşamada incelenebileceğini ifade eden Prof.Dr. Tunca, "Birinci aşama, bilgi ve iletişim teknolojilerinin hızla gelişmeye başladığı, bilgisayarların küçülerek bireylerin de yavaş yavaş bilgisayar kullanmaya başladığı 1980 sonları ve 1990’lı yıllardır. İkinci aşama, 1995 yılından itibaren yaygınlık kazanmaya başlayan e-ticaret faaliyetlerinin ortaya çıkmasıdır. Günümüze kadar devam eden üçüncü aşamada ise internetin mevcut ekonomik düzene bir alternatif değil, onu teknolojik olarak tamamlayan yeni bir stratejik kanal olarak görülmüştür. Dördüncü aşama, e-ticaretin son aşaması mobil yani m-ticaret olarak adlandırılmasıdır. Özellikle akıllı cep telefonu ve tablet gibi mobil cihazların yanı sıra 3G ve WiFi gibi mobil iletişim ağlarının yaygınlaşması sonrası yaygınlık kazanmıştır. Son aşama ise sosyal ağları da içine alan hibrit bir sistemden oluşmaktadır. Bu aşamada kullanıcıların sosyal ağ kullanım deneyimleri önem taşımaktadıR" ifadelerini kullandı.
Dünya nüfusunun yüzde 41’inin internet kullandığını, şu anda dünya genelinde toplam 700 sosyal ağın bulunduğunu, sosyal medyayı kullanan nüfus sayısının 2 milyar civarında olduğunu vurgulayan Prof.Dr.Tunca, internet kullanıcılarının aracı olduğunu, Google’ın online reklam geliri nin 2012 itibariyle 44 milyar dolar olmasının bunun en büyük göstergesi olduğunu ifade etti.
Prof.Dr. Tunca öğrencilere, "Sosyal medya araçlarını bilinçli şekilde kullanmanızı öneririm. Bu araçlar vasıtasıyla resim ve özel bilgilerimiz kaydedilmekte, bundan dolayı çok özel bilgilerimizin paylaşılmaması gerekmektedir" dedi.
Gazeteci Hidayet Gültekin ise konuşmasında e-gazetelerin sınırları kaldırdığını belirterek, "Son yılların en hızlı, en popüler haber kaynakları elektronik gazetelerdir. Yazılı basın dediğimiz gazetelerde belirli sayıda ve belirli alanlarda okuyucu kitlerine ulaşılırken, e-gazetecilikte bu sınırlama ortadan kalkmaktadır. Yayınlanan haberlere, köşe yazılarına dünyanın her yerinden ulaşılabilmektedir. E-gazeteciliğin en büyük avantajlarından birisi haberin bayatlamamasıdır. Haber en taze ve en hızlı şekilde yayınlanmaktadır. Bu sektör gelecekte daha da büyüyecektir. Ülkemizde bu alanda bulunan mevzuat eksikliği de Ocak ayından sonra ortadan kalkacaktır" dedi.
Seminer sonunda öğrencilerin soruları da yanıtlanırken, Elmalı MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Halil Demir konuşmacılara plaket takdim etti.


Kaynak:
http://www.haber3.com/elmali-myoda-e-ticaret-ve-sosyal-medya-konulu-seminer-duzenlendi-3025671h.htm


Yorumlar
"Elmalı Myo'da E-ticaret Ve Sosyal Medya Konulu Seminer Düzenlendi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Elmalı Myo'da E-ticaret Ve Sosyal Medya Konulu Seminer Düzenlendi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.