ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Zeki Müren'e ait her şey bu sergide

Yapı Kredi Kültür Merkezi'ndeki "İşte Benim Zeki Müren" sergisinde ünlü sanatçının gündelik hayatına ışık tutan belgeleri ve kostümleri beğeniye sunuldu

24.11.2014

Zeki Müren'e ait her şey bu sergide

1996’da aramızdan ayrılan ünlü Türk Sanat Müziği sanatçısı Zeki Müren’in hayatına ışık tutan özel arşiv "İşte Benim Zeki Müren" adıyla sergi oldu. Sergi, Türk Eğitim Vakfı, Mehmetçik Vakfı ile Yapı Kredi işbirliği ile oluşturuldu. İstanbul’da Yapı Kredi Kültür Merkezi’nde açılan sergi, 20 Aralık’a kadar ziyaret edilebilecek.

7 AYLIKKEN NİNNİ...
Müren’in şarkıları eşliğinde gezilen sergide; sanatçının 18 yıldır Türk Eğitim Vakfı ve Mehmetçik Vakfı arşivinde bulunan fotoğrafları ve özel kıyafetleri var. Müren’in anne ve babasından aldığı mektuplar, Antalya Aspendos’ta konser vermesi için 5 bin hayranının imzaladığı 5 metrelik dilekçe, ABD, Disneyland, Hong Kong, Tokyo seyahatlerinde çekilmiş fotoğrafları ve Gazinocular Kralı Fahrettin Aslan’ın çektiği serzeniş telgrafları görülebiliyor. Bir Kurban Bayramı sırasında Kanarya Adaları’nda bulunan Müren’i, burada kurban kesilirken gösteren bir fotoğraf bulunuyor. Annesi, yazdığı bir mektupta Müren’e bir gazeteyle röportaj yaptığını anlatıyor. Soruları ve verdiği yanıtları tek tek oğluna yazıyor. Mektupta "Zeki Bey kaç yaşında konuştu" sorusuna "7 aylıkken ninnilerime iştirak ederdi" yanıtını verdiğini bildiriyor.

HİÇ DONDURMA YEMEMİŞ
Sergide Müren hakkında bilinmeyenler, sanatçının on bine yakın fotoğrafı, desenleri, kostümleri, plakları, şiirleri, notları ve arşiv görüntüleri derlendi. Buna göre; Müren hayatı boyunca hiç dondurma yememiş. İçeceğine hiç buz atmamış. Kendisi kullanmadığı zaman otomobilde daima önde oturur ve hiç camı açmazmış. Sevdikleri ile konuşurken "Hayatım, şekerim, tatlım" gibi sevgi sözcükleri kullanırmış. Hayatı boyunca hiç maydanoz tatmamış. Sabah kahvaltısı yapmaz, sadece meyve suyu içermiş. Gök gürlemesi ile çakan şimşekten zevk alırmış. Dünyayı 3 kere dolaşan Müren, 19 yaşında ilk konserini radyoda vermiş, memleketteki radyo satışlarını artırmış.


Kaynak:
http://www.sabah.com.tr/kultur_sanat/2014/11/20/zeki-murene-ait-her-sey-bu-sergide


Yorumlar
"Zeki Müren'e ait her şey bu sergide" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Zeki Müren'e ait her şey bu sergide ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.