ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Kreş öğrencilerinden dünya çocuk hakları haftası için sergi

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü’ne bağlı kreşlerde eğitim gören öğrenciler...

24.11.2014

Kreş öğrencilerinden dünya çocuk hakları haftası için sergi

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü’ne bağlı kreşlerde eğitim gören öğrenciler, Dünya Çocuk Hakları Haftası dolayısıyla sergi hazırladı.
Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü’ne bağlı 11 kreşe devam eden öğrencilerin Dünya Çocuk Hakları Haftası nedeniyle hazırladığı sergi, Kartal Belediyesi yeni hizmet binası fuaye salonunda açıldı. Toplam 630 çocuğun devam ettiği kreşlerde 4-5 yaş aralığındaki miniklerin hazırladığı birbirinden farklı resim, maket ve 3 boyutlu eserler bulunuyor. Toplam 370 çocuğun minik ellerini kullanarak yaptığı serginin ana konusu çocuk hakları oldu.
Çocukların kendi haklarını öğrenmeleri ve yetişkinlerinden bu konuda bilgilenmesini amaçlayan sergide birbirinden yaratıcı eserler yer alıyor. Çocukların rengarenk dünyalarını yansıtan sergi
belediyeyi ziyaret eden vatandaşların da ilgisini çekiyor. Çocukların vatandaş olma, çocuk olma, korunma, büyüme, eğitim, sevgi görme, güvenlik gibi haklarına saygı gösterilmesi ve korunması konusunda bilinç oluşturulması ve çocukları da bu hakları konusunda eğitmeyi amaçlayan ve bunu eğlenerek yapmalarına aracı olan sergi 25 Kasım Salı gününe kadar ziyarete açık olacak.
Çocuklara gösterdiği sevgi, şefkat ve ilgiyi her fırsatta dile getiren ve 2009 yerel seçimlerinde ilçede bir tane olan kreş sayısını altı yılda 11’e çıkaran Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, çocukların bu özel ve anlamlı gününü kutlayarak, çocukların haklarının bilinciyle hareket etmeleri için ebeveynler başta olmak üzere büyüklere fazlasıyla iş düştüğünü belirtti.


Kaynak:
http://www.milliyet.com.tr/kres-ogrencilerinden-dunya-cocuk-haklari-istanbul-yerelhaber-484239/


Yorumlar
"Kreş öğrencilerinden dünya çocuk hakları haftası için sergi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Kreş öğrencilerinden dünya çocuk hakları haftası için sergi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.