ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Semiha Berksoy'un ilk galeri sergisi açıldı

İlk Türk kadın opera sanatçısı olan Semiha Berksoy'un yaşamından kesitler sunan sergi, 'Halüsinasyon Duvarı' ismini taşıyor.

24.11.2014

Semiha Berksoy'un ilk galeri sergisi açıldı

Efsane sanatçı Semiha Berksoy’un ilk galeri sergisi ‘Halüsinasyon Duvarı’, iş ve sanat dünyasının ünlü isimlerini buluşturan Gala Gecesi ile birlikte Galerist’te ziyarete açıldı.
Semiha Berksoy’un 70 yıllık başarılı ve sıra dışı sanat yaşamından önemli bir kesit sunan ‘Halüsinasyon Duvarı’ adlı sergi; dünyaca ünlü sanatçının çok yönlü sanat üretimini yansıtan resim, ses kaydı, video, fotoğraf, kişisel obje ve belgelerden oluşuyor. Sergi, 10 Ocak 2015 tarihine kadar Tepebaşı’ndaki Galerist’te ziyaret edilebilecek.
Türkiye sanat tarihinin en önemli temsilcilerinden olan ve 2004 yılında yaşamını yitiren Semiha Berksoy’un yaşamı ve eserleri ile yeniden hayat bulmasına yönelik çalışmalardan ilki; ‘Halüsinasyon Duvarı’ isimli sergi, sanatseverlerin ziyaretine açıldı. Dünyaca ünlü sanatçının ulusal ve uluslararası temsiliyetini üstlenen Galerist’in ev sahipliğini yaptığı sergi, Passage Petit-Champs binasında gerçekleştirilen Gala Gecesi ile kapılarını ilk kez araladı.
İş, sanat ve cemiyet hayatının önemli isimlerinin buluştuğu bu özel davette, serginin öngösterimi gerçekleştirildi, Semiha Berksoy onuruna yemek düzenlendi. Bu özel gecede, Melkan Gürsel Tabanlıoğlu ile ünlü sanatçının kızı Zeliha Berksoy, gecenin ve serginin önemine dair, Semiha Berksoy’u onurlandıran konuşmalar yaptılar.
‘Halüsinasyon Duvarı’ sergisine ev sahipliği yapan ve sanatçının ulusal/uluslararası temsiliyetini üstlenen Galerist ile Semiha Berksoy Vakfı işbirliği; Semiha Berksoy Müzesi’nin kuruluş hazırlıklarına da hız kazandırdı. İçinde yer alacak tiyatro ve konser salonlarının yanı sıra sahne eğitimlerinin de verileceği müze, sanatçının eserlerinin sergileneceği bir alanla sınırlı kalmayacak, aynı zamanda yaşayan bir mekan olacak.


Kaynak:
http://www.gercekgundem.com/kultur-sanat/85353/semiha-berksoyun-ilk-galeri-sergisi-acildi


Yorumlar
"Semiha Berksoy'un ilk galeri sergisi açıldı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Semiha Berksoy'un ilk galeri sergisi açıldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.