ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hakiki sevgi, herkesin bahsettiği, fakat pek az kimsenin gördüğü hayaletlere benzer. -- Anatole Franse Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Ebru sanatına UNESCO koruması

'Temsili listeye' alınması için yapılan başvuru bu ay Paris'te görüşülecek.

18.11.2014

Ebru sanatına UNESCO koruması

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu’nun (UNESCO) Somut Olmayan Kültürel Miras Hükümetlerarası Komitesi, 24-28 Kasım tarihleri arasında yapacağı toplantıda geleneksel ebru sanatının "temsili listeye" alınması için yapılan başvuruyu görüşecek.

UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Hükümetlerarası Komitesi toplantısında "temsili listeye" girmek için yapılan toplam 46 başvuru ele alınacak.

Ebru sanatı dışında Türkiye bu yıl Hırvatistan, Makedonya, Sırbistan, Romanya ve Moldova ile birlikte ilkbaharın gelişinin kutlandığı "Hıdırellez geleneği’’ ve Katoliklerin "Saint George bayramının" ortaklaşa temsili listeye alınması için başvurdu.

Öte yandan; "Türk kahvesi kültür ve geleneği", geçen yıl Bakü’de yapılan komite toplantısında temsili listeye alınmıştı. "Meddahlık", "Mevlevi Sema Törenleri", "Karagöz", "Aşıklık Geleneği", "Kırkpınar Yağlı Güreş Festivali", "Alevi-Bektaşi Ritüeli Semah" ve "Geleneksel Sohbet Toplantıları", "Nazar Boncuğu", "Tören Keşkeği Geleneği", "Mesir Macunu Festivali" UNESCO’nun temsili listesinde yer alıyor.

Kaynak : trthaber.com

Yorumlar
Mesaj Yaz 18.11.2014 22:11:01
evet çok doğru bu karar



Yorum Yapın

Ebru sanatına UNESCO koruması ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.