ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Forum İstanbul Ve Marmara Forum Kukla Ustalarını Ağırlıyor.

Dünyanın en seçkin kukla gösteri gruplarını İstanbul'da buluşturacak olan Uluslararası Kukla Festivali, bu yıl 17'nci kez sanatseverlerle buluşacak.

14.10.2014

Forum İstanbul Ve Marmara Forum Kukla Ustalarını Ağırlıyor.

İstanbul, Uluslararası Kukla Festivali’ne 17’nci kez ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, İspanya ve Endonezya’dan gelen kukla ustaları, Forum İstanbul ve Marmara Forum’da 18-19 Ekim tarihlerinde özel gösteriler sunacak.

Kore, Kazakistan, Belarus, ABD, İspanya, İtalya, Fransa, Hollanda, Romanya, Kolombiya, Endonezya, İsveç, Rusya, Polonya ve Türkiye’den pek çok kukla ustasının katılacağı 17. Uluslararası Kukla Festivali için İstanbul’da buluşan ustalar, en yaratıcı oyunlarını 18 Ekim’de Forum İstanbul, 19 Ekim’de Marmara Forum sahnesinde sergileyecek.

Endonezya’nın 10 yaşındaki kukla dahisi, Forum İstanbul ve Marmara Forum’da

Endonezya’nın Batı Cava bölgesinin başkenti olan Bandung şehrinden gelen 10 yaşındaki Racka Albary Sunarya ’’Genç Padawa’’ oyunuyla geleneksel Batı Java (Cava) kuklası olan Wayang Golek ile izleyenlere çok özel bir gösteri sunacak. Günümüze uyarlanmış eski Batı Java öykülerinin yer aldığı oyunda Racka Albary Sunarya’nın tekniği, ritmi ve aktardığı duygu seyircileri bir hayli şaşırtacak. Oyun sonrasında ise dileyenlerle kısa bir atölye çalışması gerçekleştirilecek.

İspanya’dan gizemli bir kukla gösterisi

Forum İstanbul ve Marmara Forum ziyaretçileri, adı "Narkoleptik Sanatçı Gildo" olan şiirsel bir ipli kukla gösterisiyle hayal ve gerçeklik arasında gizemli bir atmosferde geçen korkusuz sanatçı ’Gildo’nun hikayesini izleyecek. Ritmik caz müziği ve ip cambazlığının iç içe geçtiği özel gösteride ziyaretçiler kukla sanatının seçkin örneklerinden birine tanık olmanın keyfini yaşayacak.

İspanya’dan gelen bir diğer oyun Nymio’da ise Forum İstanbul ve Marmara Forum ziyaretçileri beden kuklası ile jest tiyatrosunun bir araya geldiği etkileyici bir çalışmayı izleme fırsatı bulacak.

Yorumlar
"Forum İstanbul Ve Marmara Forum Kukla Ustalarını Ağırlıyor." haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Forum İstanbul Ve Marmara Forum Kukla Ustalarını Ağırlıyor. ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.