ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Türk seyircisi 'Susuz Yaz'ı unutamadı

Türk sinemasının 100'üncü yılına özel yapılan 'En İyi 100 Türk Filmi' anketi için halk oylaması bitti. Efsane 'Susuz Yaz' filmi Hababam Sınıfı'nı son anda geçti

1.9.2014

Türk seyircisi 'Susuz Yaz'ı unutamadı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türk sinemasının 100’üncü yılında gerçekleştirdiği "En İyi 100 Türk Filmi" oylaması dün gece yarısı sona erdi. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik uzun süre Hababam Sınıfı filminin önde götürdüğü yarışta son dakika sürprizini açıkladı. Buna göre 22 bin 582 oyla Metin Erksan’ın yönetmenliğini yaptığı unutulmaz ’Susuz Yaz’ filmi liderliği ’Hababam Sınıfı’ndan aldı ele geçirdiğini gösteriyor. Bakanın açıkladığı rakamlara göre Hababam Sınıfı 19 bin 890 oyla ikinci, ’Babam ve Oğlum’ ise 12 bin 926 oyla üçüncü sırada yer aldı. Türk sinema seyircisinin ilk 10 beğenisiyle Cannes Film Festivali’nde alınan ödüller arasındaki uyuma dikkat çeken Bakan Çelik "Halkımızın tercihlerinin uluslararası standartlarda" dedi. Listenin ilk onundaki diğer filmler şöyle; 4) Eşkıya- 12 bin 876 oy 5) Canım Kardeşim- 8 bin 825 oy 6) Selvi Boylum Al Yazmalım- 7 bin 684 oy 7) Züğürt Ağa- 6 bin 478 oy 8) Yol- 5 bin 234 oy 9) Vizontele- 4 bin 925 oy 10) Bir Zamanlar Anadolu’da- 4 bin 915 oy.

Yorumlar
Mesaj Yaz 6.9.2014 15:20:45


"Susuz Yaz" Filminin başından sonuna kadar hayat hikayesini okuyan var mı aranızda?

Lütfen okuyun.




Yorum Yapın

Türk seyircisi 'Susuz Yaz'ı unutamadı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.