ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Türkiye bu ülkede onur konuğu olacak

Türkiye, 27-31 Ağustos'ta Çin'de düzenlenecek 2014 Pekin Uluslararası Kitap Fuarı'na "Onur Konuğu" olarak katılacak.

7.8.2014

Türkiye bu ülkede onur konuğu olacak

Fuara ilişkin Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ulusal Kitap Fuarları Türkiye Ulusal Organizasyon Komitesi tarafından Hilton Bosphorus Otel’de basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, edebiyat ve yayıncılık dünyası temsilcileri katıldı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, fuar kapsamında düzenlenecek "Onur Konuğu Türkiye" programının, bakanlıklarının himayelerinde, Uluslararası Kitap Fuarları Türkiye Ulusal Organizasyon Komitesi, İstanbul Ticaret Odası (İTO), Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı ve Türk Hava Yolları’nın (THY) işbirliğiyle hazırlandığını söyledi.
Programın açılışının 26 Ağustos’ta yapılacağını belirten Arıcı, "Fuar merkezinde stantlar açacağız. Fuarda 932 bin metrekarelik alanda kurulacak 3 stantta sunumlar yapacağız. Bu stantlarda, Türk edebiyatının güncel ve klasik eserlerinde oluşan yaklaşık 3 bin eserlik kitap sergisi açılacak. Hat, tezhip ve ebru gibi geleneksel el sanatlarına ilişkin canlı performanslar sunulacak. Bakanlığımız tarafından desteklenen 9 telif ajansı da görüşmeler yapacak" diye konuştu.
Arıcı, bakanlıkları tarafından desteklenen 20 yayınevinin stantlarda tanıtım faaliyetleri yapacağını ifade ederek, şu bilgileri verdi:
"Ulusal sergi standında, THY’nin ’Skylife Kültür Destinasyonları’, ’Çin’den Görünen Osmanlı’, ’Anadolu Halk Oyuncakları’ ve ’Kubbeler Dijital’ sergileri açılacak. Etkinliklerin ana gövdesini oluşturan bölümde, ülkemizden gelen yazar, akademisyen, yayıncı, sanatçı, telif ajansı yetkililerinden oluşan 120 kişilik heyet paneller, söyleşilere katılacak, sunumlar yapacak.

Profesyonel programda ise Türk yayıncılığının tüm yönleriyle katılacağı 5 panel yer alacak. Türk yayıncılığının ele alınacağı panellerde, FATİH projesi, eğitimde dijital uygulamalar alanında iki ülke arasındaki yeni işbirliği olanakları, Türkiye’de telif hakları sistemi ve Türkçe’den yabancı dillere çeviri hareketleri ele alınacak."
TEDA Çeviri ve Yayın Destek Programı’nın tanıtımı amacıyla panel düzenleneceğini dile getiren Arıcı, "Türkiye ulusal standında TEDA’ya özel bir alan oluşturulacak. Bu alanda, TEDA kapsamında çevirisi desteklenerek, yurt dışındaki yayıncılar tarafından basımı gerçekleştirilen eserlerde önemli bir bölümü ziyaretçilerin ilgisine sunulacak.

Bugüne kadar bin 648 eserin yabancı dillere çevrilmesi ve yayınlanması için destek sağlayan TEDA kapsamında Çin’de 17 eseredestek verildi. Umarım bu sayı daha da artacak" diye konuştu.
Kaynak: AA

Yorumlar
"Türkiye bu ülkede onur konuğu olacak" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Türkiye bu ülkede onur konuğu olacak ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.