ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Hünkar Müzesi'ni 4 ayda ziyaretçi rekoru

Bursa'daki Hünkâr Köşkü Müzesi, Nisan ayında 5 binin üzerinde ziyaretçi ağırladı. Yerli ve yabancı gruplarla, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği müzeyi 2014 yılının ilk 4 aylık sürecinde 13 bin 473 kişi ziyaret etti

9.5.2014

Hünkar Müzesi'ni 4 ayda ziyaretçi rekoru

Nisan ayı içinde müzeyi ziyaret eden isimler arasında, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Metin Hülagü, Bursa Valiliği’nin düzenlemiş olduğu gezi programı kapsamında Vali Münir Karaloğlu’nun eşi Sevim Karaloğlu, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Özer Kontoğlu, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Zonguldak Valisi Ali Kaban ve beraberindekiler ile Bursa Milletvekili Turhan Tayan da yer aldı. Ayrıca, eski hakemlerden Muhittin Boşat, Bünyamin Gezer, Mustafa Çulcu ile spor araştırmacısı ve aynı zamanda TV program sunucusu İsmail Kemankaş da Hünkâr Köşkü Müzesi’ni ziyaret etti.

Nisan ayında, Bursa merkezde yer alan okulların yanı sıra Mudanya, İnegöl ve Gürsu’dan gelen öğrenci grupları ile Ankara, İstanbul, Manisa ve Balıkesir başta olmak üzere çeşitli ilerden 62 farklı grubun ziyaret ettiği müze, Pazartesi günleri hariç, 09.00-17.00 saatleri arasında ziyarete açık tutuluyor.

Hünkar Köşkü


1844 yılında Osmanlı Padişahı Abdülmecit adına, 19 gün gibi kısa bir sürede, av köşkü olarak yaptırılan Hünkâr Köşkü’nde, Padişah Abdülaziz ve V. Mehmet Reşad da kalmışlardır. Ayrıca Bursa ziyaretlerinde Ulu Önder Atatürk’ün de çeşitli tarihlerde Hünkâr Köşkü’nde konakladığı bilinmektedir. Müzede, kabul salonu, Atatürk’ün yatak odası, çalışma odası, Manevi kızları Sabiha ve Ülkü’nün yatak odası, yaver odası, havuzlu salon ve yemek odası rehber eşliğinde gezilebiliyor.

Yorumlar
"Hünkar Müzesi'ni 4 ayda ziyaretçi rekoru" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Hünkar Müzesi'ni 4 ayda ziyaretçi rekoru ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.