ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Türkiye'nin İlk Tarım Müzesi Konya'da Yapılacak

'Mevlana Kültür Vadisi Projesi' kapsamında, Türkiye'nin ilk tarım müzesi Konya'da yapılacak.

11.4.2014

Türkiye'nin İlk Tarım Müzesi Konya'da Yapılacak

KONYA - Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında Konya’daki tarihi eserlerin restorasyonunu gerçekleştiren Konya Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı’nda tarihi ortaya çıkaracak projeyi başlattı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’daki tarihi eserlere sahip çıkılarak gelecek kuşaklara aktarılması konusunda önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, Konya merkezde yapılan restorasyon ve yenileme çalışmasının dünyanın bir kalemde yapılan en büyük yenileme ve restorasyon çalışması olduğunu dile getirdi.

Türkiye’nin ilk tarım müzesi

Bu kapsamda Konya’nın tarihi mekânlarından olan tarihi Osmanlı Buğday Pazarı’nda başlattıkları sağlıklaştırma çalışmasının önemine dikkat çeken Akyürek, 27 bin 850 metrekarelik bir alanda Selçuklu mimarisiyle Türkiye’nin ilk tarım müzesi, 129 dükkân ve farklı büyüklüklerde salonlar yapılacağını ifade etti.

Akyürek, projede yaklaşık 800 araçlık 2 katlı yer altı otoparkı ve meydanın da bulunacağını, çalışmaların 1 yıl içinde tamamlanacağını vurguladı.(İlyas Yavuz-İLKHA)

Yorumlar
"Türkiye'nin İlk Tarım Müzesi Konya'da Yapılacak" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Türkiye'nin İlk Tarım Müzesi Konya'da Yapılacak ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.