ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Söylediklerinizi duyurmak için kimseyi kolundan tutmayınız ; Zira insanlar sizi dinlemeye arzulu değillerse, onları tutacak yerde çenenizi tutmanız daha hayırlıdır.-- Chesterfield Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Akif'in Şiirleri Dinleyenleri Mest Etti

Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen "Akif'in Ruhu, Asım'ın Nesli-Safahattan Yansımalar" isimli şiir dinletisi öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

12.3.2014

Akif'in Şiirleri Dinleyenleri Mest Etti

DİYARBAKIR- Dicle Üniversitesi Kongre Merkezinde saat 14.00’te başlayan “Akif’in Ruhu Asım’ın Nesli Safahattan Yansımalar” isimli şiir dinletisi öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Şair-Yazar Serdar Tuncer’in konuk olduğu program yaklaşık 2 saat sürdü.

Mehmet Akif’in hayatından kesitlerin sunulmasıyla başlayan programda Serdar Tuncer, dilin düzgün ve etkin kullanımının önemi hakkında kısa bir konuşma yaptı.
Günümüz gençliğinin, günlük konuşma dilinde kullandığı kelime sayısına dikkat çeken Tuncer, “15-20 kelimeye indirgenmiş bir dil ile maalesef Akif’i ve Akif’in derdini anlayamaz olduk” dedi.

Televizyon dizilerine de gönderme yapan Tuncer, gençlere, tarihi ve dili TV dizilerinden öğrenmemeleri gerektiğini, aksi takdirde ecdada düşman bir nesil yetişebileceği uyarısında bulundu.

“Ümmetin gözü bu topraklarda”
İslam ülkelerinin bu gün içerisinde bulundukları duruma da değinen Tuncer, ”Şuan İslam coğrafyası kan ağlıyor. Filistin, Mısır, Suriye, Irak, Arakan gibi beldelerde Müslümanlar hep çile çekiyor. Şimdi bir şey soracağım, İslam ülkelerinden bir tanesi azıcık ayağa kalksa, biraz kendine gelse, bir devlet olsa, öne çıksa, İslam bayrağını tutsa diye, beklediğimiz birisi varmı? Yok. Ama size bir şey söyleyeyim mi? Onların hepsi birden gözlerini bu topraklara çevirmiş. Şu okuduğum şiirler Akif’in şiirleri. Ama şu söylediğim sözler Akif’in derdi. Şiirini okuyarak Akif’i biraz tanırız ama derdine sahip olarak biraz Akif oluruz. Düşünün şimdi, Somali’de bir anne var, çocuğuna verecek sütü yok. Bebek ağlıyor. Gözü buralarda. Filistin’de Mescid-i Aksa’nın avlusunda oynayan küçük çocukların gözleri bu topraklarda.” diyerek dünya üzerinde yaşayan Müslümanlar için bu toprakların bir umut ve ümit olduğuna işaret etti..” diyerek İslam ülkelerinin içine düştüğü bölünmüşlüğe işaret etti.“

’’Anneler çocuklarını Allah rızası için büyütmelidir”
Böylesi büyük bir beklenti oluşturan bir toplumun yaptığı her işi mutlaka Allah rızası için yapması gerektiğine vurgu yapan , Tuncer, “İşte ümmetin umudu olan bu topraklardaki bizlerin yapması gereken şey, yaptığımız herşeyi Allah rızası için yapmaktır. Okuyanlar Allah rızası için okumalı, çalışanlar Allah rızası için çalışmalı, anneler çocuklarını Allah rızası için büyütmelidir. İşte o zaman özlenen günlere kavuşacağımızdan şüpheniz olmasın” şeklinde konuştu.

Serdar Tuncer’in son olarak İstiklal Marşı’nı şiir olarak okumasıyla etkinlik son buldu. ( Yunus Emre/Davut Ergin– İLKHA)

Yorumlar
"Akif'in Şiirleri Dinleyenleri Mest Etti" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Akif'in Şiirleri Dinleyenleri Mest Etti ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.