ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Hayatı film oluyor

Diyarbakır'dan 15 yıl önce ABD'ye giden Hakkı Akdeniz, çocukluk yıllarında çalıştığı lahmacun ustalarından öğrendikleriyle Dünya Pizza Şampiyonu oldu. Hayatı da belgesel film olarak çekiliyor

7.3.2014

Hayatı film oluyor

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinden 15 yıl önce ABD’ye gelen Hakkı Akdeniz, ilginç yaşam hikâyesinin Amerika’da yaşayan Türk yönetmen Mevlüt Akkaya tarafından bir belgesele aktarıldığını söyledi. "Amerikalı Hakkı" lakaplı Akdeniz, 1997’de Kanada’ya giderek yaklaşık 4 sene ağabeyinin yanında bir pizza dükkânında çalıştığını söyledi. Daha sonra geldiği ABD’nin New York kentindeki bir pizzacıda çocukluk yıllarında Diyarbakır’da çalıştığı lahmacun salonlarında ve Kanada’daki pizza dükkânında edindiği tecrübelerle iş bulan Akdeniz, çevresindekilerin önerisi üzerinde Dünya Pizza Şampiyonası’na katılmaya karar verdi. New York’ta düzenlenen şampiyonada 87’nci olan Akdeniz, yılmadan diğer şehirlerde düzenlenen şampiyonluk müsabakalarına katıldı. Bir sonraki sene Orlando’da düzenlene şampiyonada birinci oldu, ardından üst üste birincilik elde etti. 2009’da İtalya’da Dünya Şampiyonu olan Akdeniz, kazandığı para ödülü ile Manhattan’daki pizza salonunu açtı. Hakkı Akdeniz’in ilginç yaşam öyküsü ABD basınının yanı sıra dünya medyasının da ilgisini çekti. Bugüne kadar The Daily News, New York Times ve New York Post gibi gazetelerde haberleri yayımlanan Akdeniz’in hayatı, ABD’de yaşayan Mevlüt Akkaya yönetmenliğinde "Poor Champion" belgesel filmine aktarıldı. Çekimleri tamamlanan filmin, şu an kurgu çalışmaları devam etmekte.

Yorumlar
Mesaj Yaz 11.3.2014 18:30:41
Topragımla gururduudum walla bnde bir d.bakırlı olarak çok sevindim


Yorum Yapın

Hayatı film oluyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.