ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Söylediklerinizi duyurmak için kimseyi kolundan tutmayınız ; Zira insanlar sizi dinlemeye arzulu değillerse, onları tutacak yerde çenenizi tutmanız daha hayırlıdır.-- Chesterfield Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Farid Farjad İstanbul'a geliyor!

80'nine Merdiven Dayamış Ünlü Keman Virtüözü Farid Farjad İstanbul'a geliyor

24.2.2014

Farid Farjad İstanbul'a geliyor!

Dünyada ‘Kemanı Ağlatan Adam’ olarak tanınan ünlü keman virtüözü Farid Farjad, İstanbul’a geliyor. “35 yıldır gurbetteyim ülkemin suyunu, toprağını eski sokaklarını, doğum yerimi özledim” diyen Farjad, nağmelerindeki hüznü yaşadıklarına bağlıyor. Avea Sıradışı Müzik Konserleri kapsamında 28 Şubat’ta hayranlarıyla buluşacak olan Farjad, İstanbul’un ruhuna dokunacak.

Dünyaca ünlü keman virtüözü Farid Farjad kendisine vatanını hatırlatan İstanbul’a geleceği için heyecanlı olduğunu ifade ediyor. 28 Şubat akşamı saat 20:30’da İstanbul Kongre Merkezi’nde müzikseverlerle buluşacak olan Farjad, Türkiye’yi ve Türk insanını çok sevdiğini ifade ederek;"Eğer bir gün bu dünyadan gidersem, burada gömülmek istiyorum. Kendimi bu topraklara, coğrafyaya daha yakın hissediyorum“ diyor.

Ayrılık, Ağlayan Keman, Sarı Gelin, Şimdi Sana Dönmek Var Sevgili gibi eserleri ile Türk dinleyicilerine konserlerinde unutulmaz anlar yaşatan Farjad bu eserler ile hasret giderdiğini ifade ediyor.

Hayattaki duruşunda sevgi ve saygıya çok önem verdiğini dile getiren Farjad, bunları da Türkiye’de bulduğunu belirterek, "Sadece kemanıma değil, bana da değer veren ve beni ben olduğum için seven insanları burada tanıdım" dedi.

8 yaşından beri keman çalan Farid Farjad, 1966 yılında Tahran Müzik Konservatuarı’nda klasik müzik üzerine yüksek lisans yaptı. Daha sonra Tahran Senfoni Orkestrası’nda önemli görevler alan Farjad, Fars halk müziğinde çok derin bir birikime sahip oldu ve keman ile Klasik Batı Müziği üzerinde de çalışmalarda bulundu. Dünyada Kemanı ağlatan adam olarak tanınan Farid Farjad’ın Klasik Batı Müziği üzerindeki çalışmaları, Fars müziğinin gelişiminde büyük öneme sahip. Şu anda dünya üzerindeki en iyi keman virtüözlerinden biri olan Farid Farjad, "An Roozha I", "An Roozha II", "An Roozha III", "An Roozha IV", "An Roozha V" olmak üzere beş albümlük bir albüm serisi yayımladı. Sanatçının eserleri ayrıca, "Golha Orkestrası" adlı kolektif bir albümde de yer aldı.

Yorumlar
Mesaj Yaz 28.2.2014 10:44:39
kemanı ağlatan adam

Mesaj Yaz 26.2.2014 00:08:37
Ben de orada olup dinlemek isterdim ama maalesef...

Mesaj Yaz 25.2.2014 12:27:19
Muazzam bir keman virtüözü. Canlı performansını dinlemek isterdim. İstanbul'da oturanlar çok şanslısınız.


Yorum Yapın

Farid Farjad İstanbul'a geliyor! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.