ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Andrea Bocelli İstanbul'a geliyor

İtalyan tenor Andrea Bocelli, 22 Şubat'ta Ülker Sports Arena'da konser verecek.

21.2.2014

Andrea Bocelli İstanbul'a geliyor

Bugüne kadar olimpiyat oyunları ve dünya kupası açılış törenlerinde performans sergileyen Bocelli, İstanbul’da da hayranlarıyla buluşacak.
Görme yetisini, 12 yaşında futbol oynarken geçirdiği kaza sonucu kaybeden Andrea Bocelli, konserde, ünlü İtalyan ve uluslararası operalardan klasik aryaların yanı sıra uluslararası anlamda başarıya ulaşan son albümü "Love in Portofino"dan da şarkıları seslendirecek.
Bugüne kadar 80 milyon albüm satışına ulaşan Bocelli, yumuşak ancak güçlü sesiyle dünya çapında üne sahip.

Sanatçı, bugüne kadar seslendirdiği tüm operaları 18 farklı CD’de toplayarak yayınladı. 2012’de "Yılın Uluslararası Sanatçısı" dalında Brit Ödülü’nü kazanan Bocelli, geçen yıl piyasaya sunulan son albümünde ise Jennifer Lopez ve Nelly Furtado gibi sanatçılarla düetler yaptı.
Bocelli’nin konserlerini dinleyenler arasında, devlet başkanları, kraliyet ailesi ve Papa da yer alıyor.
İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO), yarın Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda sahne alacak.
Theodore Kuchar yönetimindeki orkestraya, kemanda Misha Keylin eşlik edecek.

Konserde orkestra, Cherubini’nin "Ali Baba Uvertürü", Vieuxtemps’un "Keman Konçertosu" ve Beethoven’in "Senfoni No. 7" eserlerini seslendirilecek.

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), 27 Şubat’ta Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda konser verecek.
Şef Gürer Aykal yönetemindeki orkestra konserde, kemanda Valeriy Sokolov eşliğinde Strauss’un "Düet Konçertino, TrV293", Prokofyev’in "2. Keman Konçertosu, Sol minör, Op. 63" ve Saygun’un "1. Senfoni, Op. 29" eserlerini çalacak.
CRR Solistleri, 24 Şubat’ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda sahne alacak.
CRR I·stanbul Senfoni Orkestrası’nın grup s¸eflerinden olus¸an CRR Solistleri, klasik dönemden çağdaş Türk bestecilerine kadar uzanan geniş bir oda müziği repertuvarına sahip.
Konserde, CRR Solistleri ’’Yaylı Çalgılar Dörtlüsü’’, Dvorak’ın "Fa Majör Dörtlü, No. 12, Op. 96, ’Amerikan" eserini, CRR Solistleri "Üflemeli Çalgılar Beşlisi" de Schoenberg’in "Üflemeli Çalgılar Beşlisi Op.26" eserini yorumlayacak.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Dünyanın Kemanları Festivali", Hakan Şensoy’un yönetiminde Cihat Aşkın ve Aşkın Ensemble’nin yarın CRR’de vereceği "İstanbul’da Dört Mevsim ve Dünyanın Kemanları" kapınış konseriyle sona erecek.
Devlet ve şehir tiyatroları
İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda, yarın ve 22 Şubat’ta Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi’nde "Son Tango", Cevahir Salon 2’de "Kuyruklu Yıldız Altında Bir İzdivaç", Üsküdar Tekel Sahnesi’nde "Sessizlik", yarın, 22 ve 23 Şubat’ta Küçük Sahne’de "Mevlana - Aşk ve Barış Çığlığı", Küçükçekmece Cennet Kültür Sanat Merkezi’nde "Sinan Süleymaniye’de", 22 ve 23 Şubat’ta Üsküdar Stüdyo Sahne’de "Michelangelo", Cevahir Salon 1’de yarın, 22, 23, 25, 26 ve 27 Şubat’ta "İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı" adlı oyunlar sahnelenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda ise yarın, 22 ve 23 Şubat’ta Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım", Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde "Lysistrata Kadınlar da Savaşırsa", Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde "Yuvaya Dönmek", Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde "Kabare", Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde "Kes ve Kaç", Ümraniye Sahnesi’nde "Ölü Adamın Cep Telefonu", Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde "Para" isimli oyunlar izlenebilecek.

Ayrıca, yarın Oda Tiyatrosu’nda "Shakespeare’in Bütün Eserleri - Hafif Kısaltılmış", Kenter Tiyatrosu’nda "İyi Geceler Desdemona (Günaydın Juliet)", 22 Şubat’ta Tiyatro Pera Eren Uluergüven Sahnesi’nde "Akdeniz", Zorlu Center PSM Drama Sahnesi’nde "Kafkas Tebeşir Dairesi", KKM Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi’nde "7000 Yıllık Uçan Halıya Ters Binen Hırcar", 24 Şubat’ta Salon İKSV’de "Evim! Güzel Evim!", 25 Şubat’ta Şubat’ta Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde "Aşk Kokusu", 26 Şubat’ta Caddebostan Kültür Merkezi Küçük Salon’da "Huysuz" isimli oyunlar tiyatroseverlerin karşısında olacak.

Sergi
Dağ Kültürü Derneği tarafından bu yıl 9. düzenlenen Dağ Filmleri Festivali kapsamında Fransız Kültür Merkezi, doğa temasına adanmış bir fotoğraf sergisine ev sahipliği yapacak.
Doğaya Dokun Fotoğraf Sergisi, 25 Şubat’tan itibaren ziyaret edilebilecek. Doğa fotoğrafı konusunda uzman pek çok fotoğraf sanatçısının yer aldığı sergide, ziyaretçiler Türkiye’nin çeşitli yerlerinde çekilmiş kareler eşliğinde farklı bir yolculuğa çıkacak. Sergide yer alan fotoğraflar, insanın doğa ile kurduğu yakın ilişkiyi anlatıyor.
Sergi, 25 Mart’a kadar ziyarete açık kalacak.
Erdal Bölükbaşı’nın "Dünden Bugüne İstanbul" isimli resim sergisi, yarın Ramada İstanbul Asia Hotel’de ziyarete açılacak.
Sergi, 1960’lı yıllardan bugüne İstanbul temalı tablolar ile sanatseverleri nostaljik bir yolculuğa çıkarmayı hedefliyor.
İstanbul tutkusunu tuvale yansıtan Bölükbaşı’nın üçüncü kişisel sergisinde, 35 yağlı boya tablo yer alıyor.
Sergi, 2 Mart’a kadar ziyaret edilebilecek.

Çocuklar için
Dünyanın en ünlü sirkleri arasında yer alan ve gittiği her ülkede büyük ilgi gören Milano Sirki, yarın ile 22, 23, 24, 25 26 ve 27 Şubat’ta Ümraniye

Meydan AVM’de olacak.
Sevimli köpekler, jonklör Angelo, hulo hoop, vahşi Bengal kaplanları, palyaço Rossi, kafes içinde motor şov, tehlike çemberi, komik at gösterisi, halı şov, komik zebra, hava kuşak ve ünlü sihirbaz Yarda, çocuklara keyifli anlar yaşatacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda 22 ve 23 Şubat’ta Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde "Fareli Köyün Kavalcısı", Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde "Çiçek Prenses", Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde "Karagöz Balıkçı", Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde "Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt", Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde "Damlaların Dansı", Ümraniye Sahnesi’nde "Pırtlatan Bal", yarın Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu Sahnesi’nde "Karagöz Tatlıcı", Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi’nde yarın, 22, 23 ve 27 Şubat’ta "Karagöz Balıkçı" ile İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda ise Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi’nde 23 Şubat’ta "Nereye Koşuyorsun Böyle Minik Tay ", Cevahir Salon 2’de "Küçük Kara Balık" isimli çocuk oyunları sahnelenecek.
TİM Fettah Aytaç Salonu’nda 22 Şubat’ta "Oz Ülkesi", Akbank Çocuk Tiyatrosu’nda ise "İçerisi Dışarısı" adlı çocuk oyunları izlenebilecek.


Kaynak: AA

Yorumlar
"Andrea Bocelli İstanbul'a geliyor" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Andrea Bocelli İstanbul'a geliyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.