ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Tarihimize büyük ilgi

Panorama 1453 Tarih Müzesi'nde sergilenen 54 Panonun yer aldığı Fetih Sergisi, yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görüyor.

14.2.2014

Tarihimize büyük ilgi

Mimar Muharrem Hilmi Şenalp tarafından hazırlanan ve 1453 Fetih Sergisi olarak isimlendirilen 54 panoda orjinal minyatür, gravür, plan, çizim, resim, ve özgün objelerin fotoğrafları yer alıyor. Sergi yılın 365 günü müze ziyaretçileri tarafından ücretsiz olarak gezilebiliyor.

Doç. Dr. Erhan Afyoncu ve Dr. Coşkun Yılmaz tarafından kaleme alınan panolardaki metinlerde fetih adım adım anlatıldığı gibi Fatih ve fetih kadrosunun kültür, sanat, edebiyat, hukuk, siyaset, şehircilik, mimari ve askeri anlayışları hakkında da bilgiler yer alıyor. Geniş ziyaretçi profili dikkate alınarak hazırlanan metinler, meraklısının konu hakkında en temel bilgilere sahip olabileceği şekilde hazırlanmış. Panolarda "Şehzade’nin Ruznamesi","Fatih’in Çocukluk Defteri", "İstanbul Kuşatmaya Nasıl Hazırlandı?", "Akşemseddin’den Fatih’e Mektup", "Fatih’in Galatalılara Verdiği Ahidname", "Fatih Sultan Mehmed’in Kütüphanesi", "Fetih Kadrosu", ve "Alimlerin Fatih’i Protestosu" gibi birbirinden ilginç konu başlıkları görsel bir Şölen eşliğinde ziyaretçilerin ilgisine sunuluyor.

5 YILDA 3 MİLYON 750 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ


Top sesleri, mehter takımı ve Osmanlı atlarının kişnemesi efektleriyle İstanbul’un fethinin 1304 resimle anlatıldığı Panorama 1453 Tarih Müzesi’ni 5 yılda 3 milyon 750 bin kişi ziyaret etti. İstanbul’un fethini anlatan, dünyanın tam panoramik tek müzesi ’Panorama 1453 Tarih Müzesi’ne ilgi her geçen gün artıyor

Yorumlar
"Tarihimize büyük ilgi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Tarihimize büyük ilgi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.