ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

James Bond'un düştüğü köprüye ilgi artıyor

"James Bond" filminin son serisi "Skyfall"un aksiyon sahnelerinin çekildiği Adana'da, Almanlar tarafından 1912 yılında yapılan 99 metre yüksekliğindeki Varda Köprüsü ziyaretçilerin uğrak mekanı oldu.Filmin çekildiği süreçte de çok sayıda doğa, tarih ve fotoğraf meraklısının ilgi odağı haline gelen köprü bölgede yaşayanlara da ekonomik katkı sağlıyor.

24.1.2014

James Bond'un düştüğü köprüye ilgi artıyor

Merkez Karaisalı ilçesi Hacıkırı (Kıralan) köyünde bulunan, yöre halkı tarafından "Koca Köprü" diye anılan köprü, Almanlar tarafından inşa edildiği için Alman köprüsü olarak da biliniyor. Çelik kafes taş örme tekniğiyle yapılan köprü, 1888 yılında Osmanlı Hükümdarı 2. Abdulhamit ile Alman İmparatoru Kaiser Willhem tarafından imzalanan sözleşmeyle İstanbul-Bağdat-Hicaz Demiryolu hattını tamamlamak üzere inşa edildi.

Köprü, "James Bond" filminin son serisi olan "Skyfall"in aksiyon sahnelerinin çekilmesinin ardından tarihinin en hareketli günlerini yaşıyor. Skyfall filminde James Bond’u canlandıran aktör Daniel Craig’in düştüğü sahneyle hafızalarda yer edinen köprü, doğa, tarih ve fotoğraf meraklısı çok sayıda ziyaretçinin uğrak mekanı haline geldi.

Adana’dan sabah saatlerinde trene binen gruplar, Hacıkırı İstasyonu’nda inip köprüyü ve çevresini gezdikten sonra, tekrar trenle şehre dönüyor.
[
kalin ]Köylüler için gelir kapısı oldu


Ziyaretçi saysının artmasıyla Varda Köprüsü, köy halkı için de yeni bir ekmek kapısı oluşturdu. Kimi köylüler köprünün çevresinde oluşturdukları mekanlarda Adana’nın yöresel lezzetlerini yerli ve yabancı turistlere sunuyor.

Köylülerden Mustafa Avcı yaptığı açıklamada, "Skyfall" filminin ardından özellikle hafta sonları çok sayıda kişinin köprüye gelerek burada vakit geçirdiğini belirtti.

Bölgeye gelenleri en iyi şekilde ağırlamaya çalıştıklarını ifade eden Avcı, ziyaretçilere Adana’nın yöresel ürünlerinden yapılmış sıkma, gözleme ve közde çay ikram ettiklerini dile getirdi. Avcı "11 yıldır bölgedeyim. Özellikle filmin ardından İngiltere, ABD, Rusya ve Fransa’dan gelenler var. Köyümüzün gelişimi açısından Varda köprüsü çok önemli. Gelen turistleri en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz" dedi.

Yorumlar
"James Bond'un düştüğü köprüye ilgi artıyor" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

James Bond'un düştüğü köprüye ilgi artıyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.