ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Türk müziği efsanesini kaybetti

Türk müziği bestecisi, sanatçısı, koro şefi ve aynı zamanda müzik eğitimcisi olan Dr. Ayhan Sökmen 84 yaşında İzmir'de hayatını kaybetti.

31.12.2013

Türk müziği efsanesini kaybetti

Ayhan Sökmen 1929 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Türk Sanat Müziği ile olan İlişkisi öğrenim yıllarında başladı, Sökmen göz hekimliğinin yanısıra İstanbul Belediye Konservatuvarı, Türk Musikisi Nazariyatı bölümünde de eğitim aldı. Daha sonra İzmir’e atanan Sökmen İzmir Musiki Cemiyeti kurucuları arasında yeraldı. Safiye Ayla, Alaeddin Yavaş, Tülin Korman, Niyazi Sayın, Avni Anıl ve İnci Çayırlı gibi sanatçılarla çalışan Ayhan Sökmen çok sayıda koro kurup yönetti. Sökmen’in, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarının ve İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nun kurulmasında da büyük emekleri bulunuyordu.

Devlet Koroları ve konservatuvarlarda ders alan birçok öğrencinin elinden tutup yetişmesine katkı veren Sökmen TRT’de çok sayıda program yaptı. Sökmen için ilk tören Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı önünde saat 11.00’de yapıldı. Sökmen öğlen vaktinde Alsancak Hocazade Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Cenazeye yakın akrabaları ve dostlarının yanı sıra, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı.

kaynak:haber7

Yorumlar
"Türk müziği efsanesini kaybetti" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Türk müziği efsanesini kaybetti ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.