ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Adıyamanlı balıkçının pahalı hobisi

Adıyaman'da balık lokantası işleten ve yıllardır "dekor olsun diye" tarihi objeler toplayan Neşet Akel paha biçilemez eserlerin olduğu müzeye sahip

24.12.2013

Adıyamanlı balıkçının pahalı hobisi

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde, Atatürk Baraj Gölü kıyısında yıllardır balık lokantası işleten Neşet Akel (59), tam bir tarihi eser tutkunu... Akel, önceleri lokantada "dekor olsun" diye yakın köylerde temel kazılarında çıkan motifli ve kabartma figürlü taşları satın almaya başladı. Daha sonra bunun tutkuya dönüştüğünü anlatan Akel, şu anda 40 metrekare büyüklüğünde, 24 saat kamera ile kayıt altına alınan, eserleri özel camekânlarda sergilediği bir müzeye sahip. "Neşet’in Yeri" diye bilinen lokantasının bir bölümünü müzeye çeviren Akel, müzede 3 bine yakın tarihi eser bulunduğunu belirterek, "O eserleri alabilmek için yeri geldiğinde cebimdeki ekmek parama kadar verdim. Defalarca bankalardan tüketici kredisi kullandım" dedi. Kendisine gelen eserleri arkeolog arkadaşlarına ya da müze müdürlüğü yetkililerine gösterip, aldığını söyleyen evli ve 8 çocuk babası Akel, "Bunlara hem ben, hem çocuklarım gözümüz gibi bakıyoruz" dedi.

Tarihi eserlerin Müze Müdürlüğü’nce kayıt altına alındığını belirten Akel, eserlerin kendisi için paha biçilemez olduğunu ancak arkeologların 1 milyon liranın üzerinde değer biçtiğini söyledi. Akel’in müzesinde Roma, Bizans, Hititler ve Kommagene Krallığı’na ait olan çeşitli madeni paraların yanı sıra kılıç, hançer, yüzük, kolye, boncuk, yemek takımları, göz yaşı şişesi, çanak, çömlek, barutlu tabancalar, kabartma resimlerin yer aldığı mezar taşları, zindan kelepçeleri, savaş aletleri ve yüzlerce tarihi eser bulunuyor.

Yorumlar
"Adıyamanlı balıkçının pahalı hobisi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Adıyamanlı balıkçının pahalı hobisi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.