ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

13 Kare'de Nejat Uygur anılacak

Adana Büyükşehir Belediyesi 13 Kare Sanat Günleri, 16 Aralık'ta başlıyor.

13.12.2013

13 Kare'de Nejat Uygur anılacak

21 Aralık’a kadar devam edecek etkinlikler, sanatın çeşitli dallarını sanatseverlerle buluşturacak. Bir süre önce hayatını kaybeden Nejat Uygur’un da anılacağı etkinlikler ücretsiz.

16 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirilecek ilk etkinlik, Adanalı yazarlar Adnan Gül, Ali Ozan Emre, Arif Keskiner, Aytekin Gezici, Behçet Çelik, Cahit Aslan, Can Nadir Nadirler, Cemil Okyay, Çetin Yiğenoğlu, Demet Duyuler Doğan, Demirel Babacanoğlu, Elvan Ebinç, Prof.Dr. Erman Artun, Harika Ufuk, İlhan Kemal, Mustafa Emre, Nuran Terliksiz, Suat Yener, Yüksel Evsen, Yüksel Hançerli, Yüksel Mert, Zafer Doruk, Zeki Karaaslan ve Zekiye Çağımlar’ın katılımıyla gerçekleştirilecek.
75. Yıl Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilecek etkinlikte, Cabbar Gül (Tenor Bariton), Erman Kermen (Alto Saksafon), Gültekin Akgün (Trompet) Mehmet Şendir (Alto Saksafon), Metin Nurlu (Ritm), Onur Binkaya (Ritm) ve Şahin Duman (Tenor Bariton)’dan oluşan Balkan Müzik Grubu dinleti sunacak.

"HASSTA ETME ADAMI" SAHNELENECEK
17 Aralık Salı günü ise, ilk olarak saat 15.00’da, Adana Kültür Sanat Merkezi’nde “Tarihi Değerlerimize Sahip Çıkıyoruz” başlıklı bir oturum gerçekleştirilecek. Konuşmacılar ise Yrd. Doç.Dr. Serdar Girginer (Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı) ve Yrd. Doç. Dr. Fikret Fatih Gülşen (Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi) olacak.
Aynı gün saat 17.30’da, 75. Yıl Sanat Galerisi’nde küratörlüğünü Ali Raşit Karakılıç’ın yaptığı, Nezihe Bilen Ateş’in ‘An’ın Suretler’ başlıklı sergisi sanatseverlerle buluşacak.
Saat 20.00’da ise Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz tiyatro sanatçısı Nejat Uygur’un anısına Süheyl & Behzat Uygur Tiyatrosu, 2 bölümlük komedi olan “Hassta Etme Adamı” isimli oyunu sergileyecek.

Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği (AFAD) tarafından düzenlenen Altın Kamera ödülleri sahiplerini bulacak.
AFAD’ın kurucularından ve Adana fotoğraf arşivcisi usta fotoğrafçı Mehmet Baltacı anısına Adana fotoğraflarından oluşan bir sergi sanatseverlerle buluşacak.


Kaynak: İHA

Yorumlar
Mesaj Yaz 17.12.2013 18:04:07

Onunla aynı çağ da yaşamış olmak bile güzeldi.


Bu sahneleri mutlaka izlemek gerekir. Yarın pişman olabiliriz.






Yorum Yapın

13 Kare'de Nejat Uygur anılacak ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.