ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Türkiye'nin En Büyük Mushaf-ı Şerif Sergisi Konya'da

Konya'da Mevlana'nın 740. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında, Diyanet İşleri Başkanlığı, Konya Valiliği ve İslam Kültür Sanat Platformu'nun (İKSP) katkılarıyla düzenlenen Türkiye'nin en büyük Mushaf-ı Şerif Sergisi "Mukaddes Miras" törenle açıldı.

9.12.2013

Türkiye'nin En Büyük Mushaf-ı Şerif Sergisi Konya'da

KONYA - Konya’da, Mevlana’nın 740. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında, Türkiye’nin en büyük Mushaf-ı Şerif Sergisi ’’Mukaddes Miras’’ törenle açıldı.


Açılışta, 9. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar Fas, Tunus, Cezayir ve Çin’den farklı malzemeler üzerine işlenmiş 99 el yazması Kuran-ı Kerim ve 25 metrelik mushaf örneği sergilendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İnce Minare Taş ve Ahşap Eserler Müzesi’ndeki açılış töreninde, ecdat yadigarı Kur’an-ı Kerimlerin Konya’da ziyarete açılmasının il adına büyük bir zenginlik olduğunu söyledi. Akyürek, tüm Konyalıları ve kente törenler için gelen konukları sergiye davet etti.

İl Müftüsü Şükrü Özbuğday ise asırlar boyu gerek Kuran-ı Kerim’i gerekse diğer metinleri harikulade yazan çok üstün vasıfta hattatlar yetiştiğini söyledi.

Türkiye milletinin Kuran-ı Kerim’e önemli hizmetlerde bulunduğunu belirten Özbuğday, ’’Açılışı yapılan sergide 9. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar çeşitli dönemlere ait 99 el yazması Kuran-ı Kerimler yer alıyor. Serginin açılışına katkıda bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.’’ diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından Mukaddes Miras Mushaf-ı Şerif Sergisi’nin açılışı yapıldı. Deri, parşömen, kağıt ve bez üzerine işlenmiş 99 el yazması Kuran-ı Kerim’in yer aldığı sergi, 17 Aralık’a kadar ücretsiz ziyaret edilebilecek.

Açılışa, Konya Valisi Muammer Erol ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan da katıldı.(İLKHA)

Yorumlar
"Türkiye'nin En Büyük Mushaf-ı Şerif Sergisi Konya'da" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Türkiye'nin En Büyük Mushaf-ı Şerif Sergisi Konya'da ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.