ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Çinli ressamın tablosu yaklaşık 21 milyon dolara satıldı

Çin modern sanatının ünlü ressamlarından Huang Chou'nun bir tablosu, açık artırmada 128,8 milyon yüene (yaklaşık 21 milyon ABD doları) satıldı.

3.12.2013

Çinli ressamın tablosu yaklaşık 21 milyon dolara satıldı

Şinhua ajansının haberine göre, Pekin’de yapılan müzayedede, sanatçının "Otlakta Şenlik" adlı 360’a 142 santimetre ebadındaki tablosunun 13 milyon yüenden satışa sunulduğu belirtildi.
Poly Uluslararası Müzayede şirketinin yaptığı satışın ardından konuşan şirket yetkilisi Chao Şü, tabloyu almak için 60 kişinin talepte bulunduğunu ve Çin sanat piyasasının her geçen gün daha fazla rağbet gördüğünü kaydetti.

Çin modern sanatının en ünlü ressamlarından biri olan Chou, "Otlakta Şenlik" tablosunu 1981 yılında 56 yaşında yapmış. Tabloda, Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki bir otlakta gezinen at tasvir ediliyor.
Çin’in modern ve çağdaş tabloları son dönemde küresel sanatseverlerin büyük ilgisini çekiyor.

Ülkede son olarak ekim ayında Hong Kong’taki bir müzayede salonunda, çağdaş ressamlardan Zıng Fancı’nın bir tablosu 23,2 milyon dolara satılmıştı.


Kaynak: AA

Yorumlar
Mesaj Yaz 7.12.2013 12:13:10
Bazen tablolar ve sanat da kara paranın simgesi olabiliyor. Böyle düşünüyorum.

Mesaj Yaz 4.12.2013 10:45:23
Sanatın ve sanatçının yanındayız evet de bu kadar uçuk fiyatlar nasıl veriliyor açıkcası aklım almıyor.Günün birinde bu kadar zengin olsam herhalde bir tabloya yinede milyon dolarlar vermezdim.


Yorum Yapın

Çinli ressamın tablosu yaklaşık 21 milyon dolara satıldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.