ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Baksı Müzesi Avrupa'da finale kaldı

Baksı Müzesi, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından 2014 yılı için verilecek "Avrupa Konseyi Müze Ödülü" EMYA'nın finaline kaldı.

27.11.2013

Baksı Müzesi Avrupa'da finale kaldı

Yılın Müzesi ödülünü alan kurum 3 Aralık 2013 tarihinde açıklanacak.
Sanatçı ve eğitmen Hüsamettin Koçan’ın 2010 yılında Bayburt’ta kurduğu Baksı Müzesi’nin, ödüle aday üç finalistten biri olduğu 22 Kasım Cuma günü açıklandı. Diğer adaylar, Letonya’dan "Žanis Lipke Memorial" ve İsveç’ten "Bildmuseet" oldu.
EMYA jürisi, Baksı’nın finale kalmasının gerekçesini şöyle açıkladı:
"(Baksı Müzesi), kurucusu Hüsamettin Koçan’ın ve ona destek olan 160 çağdaş sanatçının, samimi bir gayeyle, yüksek kalitede sanat ve tasarımı Doğu Anadolu kırsalına götürmesi, bir yüreklilik örneği oluşturuyor. Bu proje, yerel halkın kültürel ve ekonomik olarak kendi toprağında kök salmasına destek olarak merkez ile periferi arasındaki uçurumun nasıl aşılabileceğine son derece ilham verici bir örnek olarak beliriyor."
Doğu Karadeniz’de, Çoruh Vadisi’ne bakan bir tepenin üzerinde kurulu Baksı Müzesi, çağdaş sanat ve geleneksel el sanatlarını aynı çatı altında bir araya getirerek özgün bir sanat anlayışını ortaya koyuyor, sanatı yaşamla buluşturuyor.

Mimarisi ve içeriği ile sıra dışı bir müze olan Baksı Müzesi, yeni bir kültürel etkileşim merkezi yaratmayı hedefliyor. Müze ayrıca Türkiye’nin en yoğun göç veren bölgelerinden biri olan Bayburt’a yaşam soluğunu sanatla yeniden kazandırarak kültürel belleğin sürdürülebilirliğine katkıda bulunmayı, bölgenin ekonomik yaşamını canlandırmayı misyon ediniyor.

Avrupa Konseyi desteğiyle 1977 yılında kurulan EMYA, Avrupa’daki müzelerin başarısını ödüllendirmeyi ve yaratıcı tarzları desteklemeyi amaçlıyor. Avrupa Konseyi’nin 47 üye ülkesinden müzelerin başvurabileceği yarışmada, müzelerin girişimcilik ve yenilikçilik üzerine göstermiş oldukları gelişimin ulusal veya uluslararası müzecilik alanında bir katkı sağlaması esas alınıyor.

kaynak:haber7

Yorumlar
"Baksı Müzesi Avrupa'da finale kaldı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Baksı Müzesi Avrupa'da finale kaldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.