ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Oyuncu Nejat Uygur hayatını kaybetti!

Efsane tiyatro sanatçısı Nejat Uygur tedavi gördüğü hastanede saat 19.45 sularında yaşamını yitirdi.

18.11.2013

Oyuncu Nejat Uygur hayatını kaybetti!

Bir yıldan uzun süredir tedavi gören Nejat Uygur hayatını kaybetti.

Öğretmen bir anne ve subay bir babanın oğlu olarak 1927’de dünyaya gelen Nejat Uygur, öğrencilik yıllarında tiyatroya başlamıştı.

Tiyatroya 1941 yılının sonunda Nejat Uygur tiyatrosuyla başlayan Nejat Uygur, uzun Anadolu turlatıyla Türkiye’de basılmadık yer bırakmamıştı.

NEYAT UYGUR’UN HAYATI

Nejat Uygur, (d. 10 Ağustos 1927, Kilis), Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. Öğretmen bir annenin ve subay bir babanın üç çocuğundan ortancası olan Uygur, Kilis’li sanatçı İsmail Dümbüllü tarafından keşfedilmiş ve meşhur edilmiştir. Eğitimini Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde tamamlamıştır. İlkokulu Siirt, Ezine ve İntepe’de okumuş ve bu dönemde tiyatroya müsamerelerle başlamıştır.

Sarıyer, Çanakkale ve Manisa’da ortaokulu tamamladıktan sonra Güzel Sanatlar Akademisi’nin Heykel bölümüne girmiş; fakat mezun olamamıştır. 1943 yılında Sarıyer Halkevi’nde başladığı boksla beraber spora karşı ilgisi artmıştır. Atletizm ve su topu dışında iyi de bir at binicisidir. 1950 yılında Necla Uygur ile hayatını birleştirmiştir.

Tiyatroya profesyonel anlamda 1949’da "Nejat Uygur Tiyatrosu" ile adım atmıştır. Nejat Uygur, düşündüğü ilk mesleğin tiyatro olmadığını belirtmiştir: Cquote Gençlik yıllarında Amerika’ya ulaşmak isteğiyle gemici olmuştur: Cquote 13 yıl süren Anadolu turneleri sürecinde sırasıyla Ahmet, ikiz kardeş olan Süheyl ile Süha, Kemal, Behzat adlı beş erkek çocukları dünyaya gelmiştir. Süheyl ve Behzat babalarının deyimiyle "armut ağacının dibine düşmüş" ve tiyatrocu olmuşlardır. 1998 yılında Kültür Bakanlığı’nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını almıştır.

Uygur, 10 Eylül 2007’de beyin damarlarında oluşan bir tıkanıklık nedeniyle vücudun sol tarafında kısmî felç geçirmiştir. Sağlık durumuna ilişkin yapılan basın toplantısında Uygur’un sol kolunu hareket ettiremediği, yüzünde kayma olduğu, bacağında biraz hareket olduğu, konuşmasının ise düzgün olduğu ifade edilmiştir. Oğulları Süheyl ve Behzat Uygur son açıklamalarında Nejat Uygur’un artık geçmişiyle yaşadığını söylemişlerdir.

Yorumlar
Mesaj Yaz 20.11.2013 21:52:33
Yılların değeri çınarı arkanda hoş bir seda koyarak gittin.
Mekanın cennet olsun.Allah gani gani rahmet eylesin.
Kederli ailesine sabır selameti metanetlik versin.
Sevenlerinin kalbinde yaşayacaksı.


Mesaj Yaz 19.11.2013 10:38:21
Onu her gördüğümde Gülümsemelerimizde katkısı olan Usta; seninle güldük şimdi ardında ağlayan olduk. Allahtan rahmet kederli ailesine, sevenlerine sabırlar dilerim

Mesaj Yaz 19.11.2013 09:46:57
gri gölge dost yorumunuz çok orjinal , güzel

evet bu açıdan bakmalı işte şöyle ki çok ta dürüsttü doğru sözlüydü
saygılarımla


Mesaj Yaz 19.11.2013 08:10:56
Insanları sürekli güldüren birinin ahirette güldürülmesi ihtimal...
Sevenleri özellikle ailesi için sabır diliyorum


Mesaj Yaz 18.11.2013 23:38:08
Az güldürmedi ...

her nefis birgün ölümü tadacaktır...


Mesaj Yaz 18.11.2013 23:26:54
Babamın olduğu yere sende mi gittin Nejat amca...Ona onu çok özlediğimi ve sevdiğimi söyle..Ve seni de çok seviyordum biliyorsun..Ve babamın da seni çok sevdiğini..

Mekanın cennet olsun kabrin nur dolsun...

duayla...


Mesaj Yaz 18.11.2013 23:05:11

2013' de neler oldu diye sormayın bizlere. Devrilen öyle çok çınar oldu ki, kuruyup düşen öyle yaprak...

Seni her zaman Rahmetle anacağız Büyük Usta.


Mesaj Yaz 18.11.2013 22:01:17
Allah rahmet eylesin sevenlerinin ve sanat camiasının başı sağ olsun.

Mesaj Yaz 18.11.2013 21:50:41
Kıymetli bir sanatçımızdı ALLAH RAHMET EYLESİN.MEKANI CENNET OLSUN

Mesaj Yaz 18.11.2013 21:47:09

Bir çınar daha ...:((((((((((((((((( nurlar içinde yat ustam.Allahım rahmet eylesin...Mekanın cennet olsun inşallah.




Yorum Yapın

Oyuncu Nejat Uygur hayatını kaybetti! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.