ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Büyük Edebiyat şöleni başlıyor

İBB Kültür Müdürlüğü ve Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi'nin birlikteliği ile hayat bulan Edebiyat Mevsimi'nin beşincisi, ‘Ustaların İzinde'' temasıyla 18-23 Kasım 2013'te Sultanahmet'te tarihi Kızlarağası Medresi'nde gerçekleşecek.

16.11.2013

Büyük Edebiyat şöleni başlıyor

Geçtiğimiz sene ’Tasavvuf ve Edebiyat’ ilişkisini ele alarak büyük yankılar uyandıran Edebiyat Mevsimi’nin 5. si, kültürümüze yön veren ve ikisi hayatta bulunan 5 büyük ustayı, yüze yakın şair yazar akademisyen ve kültür adamının katılımı ve tanıklıklarıyla yeniden gündeme getirecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı ’’Kendilerine has özgün duruşları ve derin müktesebatlarıyla Edebiyat ve kültür dünyamıza ayrı bir soluk getiren 5 büyük ustayı; Necip Fazıl Kısakürek, Nurettin Topçu, Cemil Meriç, Sezai Karakoç ve Nuri Pakdil,i tarihe kazınmış sesleri ve nefesleriyle 6 gün boyunca Edebiyat Mevsimi’nde farklı yönleriyle ele alacağız. Onların kültür dünyamızdaki öncü rollerini özel etkinlikler düzenleyerek İstanbullularla paylaşacağız’ diye konuştu. Etkinlik, pek çok önemli isme de ev sahipliği yapacak.

Mehmet Doğan, Mustafa Yazgan, Nevzat Yalçıntaş, Cemal Şakar, Mahmut Bıyıklı, Rıdvan Canım, Emin Işık, Mehmet Sılay, Mustafa Özçelik Yunus Emre Altuntaş, Hüseyin Öztürk, Bahtiyar Arslan, Ali Ural, Memduh Cumhur, Ekrem Kızıltaş, Necmettin Şahiner, Şeref Akbaba, Turan Karataş, Yusuf Kaplan İlhan Genç, Rasim Özdenören, Hüseyin Su, Nazif Gürdoğan, Turan Koç, Ali Haydar Haksal, İbrahim Demirci, Sadık Yalsızuçanlar, Bestami Yazgan, Özcan ünlü, Nurettin Durman, Yusuf Özkan Özburun, Ali Ayçil, Ahmet Yenilmez, Hüseyin Akın, Bülent Parlak, Gökdemir İhsan, Tarık Tufan, Furkan Çalışkan, Osman Sarı, Ferman Karaçam, Bülent Ata, Haydar Ergülen, Mevlana İdris, İsmail Kılıçarslan, Salih Tuna, Selçuk Küpçük, Hasan Ali Yıldırım gibi birbirinden değerli isimler, hayatlarına yön veren büyük üstadlar hakkında birikimlerini paylaşıp şahitliklerde bulunacaklar. 18 Kasım Pazartesi günü saat 12.00’de açılacak olan Edebiyat Mevsimi’nde özel oturum ve söyleşilerin yanı sıra belgeseller ve sergiler de yer alacak.

Yorumlar
"Büyük Edebiyat şöleni başlıyor" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Büyük Edebiyat şöleni başlıyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.