ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Kibrit merakı müthiş koleksiyona dönüştü

Sinop'ta çocuk yaşlarda oyun oynamak için başladığı kibrit biriktirme merakını ilerleyen yıllarda bir tutkuya çeviren Faruk Baş, biriktirdiği yaklaşık 9 bin kibrit kutusunu iş yerinde sergiliyor.

11.11.2013

Kibrit merakı müthiş koleksiyona dönüştü

Avukatlık yapan 52 yaşındaki Baş, 40 yıldır biriktirdiği kibrit kutularından oluşan koleksiyonunu, bürosunda yaptırdığı özel vitrinlerde sergiliyor. Baş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koleksiyonundaki en eski kibritin 41 yıllık "Tekel İnhisar" olduğunu söyledi.

Çocuk yaşlarda oyun gayesiyle başladığı kibrit biriktirme merakının ilerleyen yıllarda "bir tutkuya" dönüştüğünü belirten Baş, "Bu merakım 40 yıldır sürüyor. Şimdi daha tutkulu bir şekilde kibrit biriktirmeye devam ediyorum" dedi.
Son yıllarda farklı kibrit bulmakta zorlandığını anlatan Baş, yurt dışı seyahatlerinde ilk işinin kibrit almak olduğunu ifade etti.
Yakınlarının da kendisi için kibrit topladığını anlatan Baş, şöyle konuştu:

"Zaman zaman koleksiyonerlerle kibrit takası yapıyorum. 40 yılda dünyanın her tarafından elde ettiğim yaklaşık 9 bin civarında değişik tür ve model kibrit elimde mevcut. Koleksiyonumda bulunan kibritlerin en önemli özelliği kullanılmamış orijinal ve kutuların dolu olması. Kibrit koleksiyonu bende bitmek tükenmek bilmeyen bir uğraş bir tutkuya dönüştüğü için, yurt dışına giden herkesten kibrit getirmesi için rica ediyorum. Onlardan kibrit dışında hiçbir şey istemiyorum. Kibritlerimi avukatlık yaptığım büromda sergiliyorum. Çok sayıda kibrit olduğu için büyük çoğunluğunu çekmecelerde muhafaza ediyorum."

"Picasso resmine bakar gibi keyif alıyorum"
Kibritlerin bakımının son derece zor olduğunu anlatan Baş, kibritlerin özellikle ışıktan ve güneşten son derece etkilendiğini, kutuların üzerinde yazı ve desenlerin silinmemesi için sıklıkla yerlerini değiştirdiğini söyledi.

Baş, "Onlara bakmak, dokunmak, onları temizlemek adeta benim için bir Picasso resmine bakar gibi keyif almama yol açıyor. Benim için yapılabilecek en güzel uğraş buydu. Koleksiyonumu daha da zenginleştirmeye devam edeceğim" diye konuştu.

40’ından sonra avukatlık yapmaya başladı
Öte yandan 1989 yılında jandarma komando yüzbaşı olarak görev yaptığı Şırnak’ta mayına basarak yaralandığını ve malulen emekliye ayrıldığını anlatan Baş, 1992 yılında girdiği Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesine ekonomik nedenlerle gidemediği için okul kaydının silindiğini açıkladı.
2000 yılında çıkan afla tekrar okuluna döndüğünü anlatan Baş, üniversite senatosunun 2 yılda okulu bitirmesi gerektiği, aksi halde tekrar kaydının silineceği uyarısı üzerine 1,5 yılda mezun olduğunu ve avukatlık görevine başladığını dile getirdi.


Kaynak: AA

Yorumlar
"Kibrit merakı müthiş koleksiyona dönüştü" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Kibrit merakı müthiş koleksiyona dönüştü ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.