ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

2014'te İstanbul'da 2 kitap fuarı düzenlenecek

Okurların, 32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'na gösterdiği ilgi sektörü harekete geçirdi. Kapılarını yarın kapatacak fuarı ziyaret edenlerin sayısı yarım milyona yaklaştı.

9.11.2013

2014'te İstanbul'da 2 kitap fuarı düzenlenecek

Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu (YAYFED) Başkanı Bayram Murat, gösterilen ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, bu yüzden Mart 2014’te yeni bir kitap fuarı planladıklarını söyledi.

Aynı zamanda Zambak Yayın Grubu’nun Genel Müdürü olan Bayram Murat, kitap fuarına gösterilen ilgiyi, "Türkiye okuyor." şeklinde özetlerken, 32. Uluslararası Kitap fuarına ilginin geçen yıla oranla yüzde 11 arttığını vurguladı. İkinci kitap fuarının Basım Yayın Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle açılağını aktaran Murat’ın verdiği bilgiye göre okurların kitapla ikinci buluşması 1-9 Mart 2014tarihleri arasında CNR EXPO’da olacak. Fuarın ana teması da ’Sosyal Medya ve Çocuk’ olarak belirlendi. Daha kitap sever bir nesil için; okuma alışkanlığının küçük yaşta kazandırılması gerektiğinin vurgulanacağı fuarda, çocuklara ve gençlere yönelik çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceği alanlar oluşturulacak. ilk defa düzenlenecek CNR Kitap Fuarı’na 650 katılımcı ve 300 bine yakın ziyaretçi bekleniyor.

’TÜRKİYE OKUYOR’ TEKRAR BAŞLASIN
Türkiye’de kitap fuarlarının gelişmesi için teşviklerin artması ve daha ulaşılabilir olması gerektiğine dikkat çeken Bayram Murat, ayrıca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den ’Türkiye Okuyor’ kampanyasını yeniden başlatmasını talep etti. Murat, "Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ün himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı’nın koordinasyonunda, ’Türkiye Okuyor Kampanyası’ başlatılmıştı. Ocak 2008 tarihinde yürürlüğe giren kampanya ile toplumun her kesimine okuma alışkanlığının kazandırılması ve bu alışkanlığın geliştirilmesi amaçlı bir çok etkinlikler yapıldı. Biz sayın Cumhurbaşkanımızdan Projeyi tekrar gündemlerine almalarını talep ediyoruz. Türkiye Okuyor Projesi ile kitap ,okuma kültürü ve yazarlar Türkiye’nin gündeminde kalması açısından çok önemli." ifadelerini kullandı.

ÇİNLİLER ÇOCUK KİTAPLARINI SEVDİ
Öte yandan Beylikdüzü TÜYAP’ta devam eden 32. Kitap Fuarı’nda Zambak Çocuk standını ziyaret eden Language & Culter Press Başkanı Wang Xuming, Zambak Grup Genel Müdürü Bayram Murat ile yayıncılık sektörü ve çocuk kitapları üzerine söyleşide bulundu. Çocuk kitaplarıyla yakından ilgilenen Wang Xuming ’Bizde çocuk çok’ esprisiyle 1,5milyar nüfuslu Çin kitap pazarını işaret etti.

32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 10 Kasım 2013 Pazar akşamı 19.00’da sona erecek.

Kaynak: CİHAN

Yorumlar
"2014'te İstanbul'da 2 kitap fuarı düzenlenecek" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

2014'te İstanbul'da 2 kitap fuarı düzenlenecek ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.