ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Mehmet Kapçak Retrospektif Resim Sergisi

Büyükşehir Belediyesi Amed Sanat Galerisi Sümerperk

5.11.2013

Mehmet Kapçak Retrospektif Resim Sergisi

•KURGULAMADA GÖRSEL ETKİ YARATMA

Renklerin siyahla beyaz arasında hangi ton değerinde olduklarının bilinmesi gerekir ki , görsel kurguda “Gri Batağı”na düşülmesin. Çünkü; görsel kurgunun temelinde siyah, beyaz kontrast ve gri tonların karışımları gözde “Orta Gri” etkisi yarattığında dengeden bahsedilebilir.



Görsel etki, kontrast denge sağlamakla oluşur. Açık- koyu etkide, büyük-küçük, az-çok, şiddetli- şiddetsiz, uzak-yakın gibi kontrastlıklarla ton değerleri arasında ilişki kurulması önemlidir. Görsel anlatımda, açık-koyu etkisinin arttırılması, renk şiddetlerinin siyah, beyaz ya da başka bir renk karıştırılarak zayıflatılmasıyla olasıdır.



Görsel kurguda hacim etkisi rengin beyaza ve siyaha doğru tonunun değişmesi ile olası olup; plan etkisi oluşturmada açık-koyu renk kontrastı en önemli unsurlardan biridir. Projenin amaca ulaşması için üniversitelerimizin ilgili bölümlerinde sergilenmesiyle doğru orantılıdır.



Teori, görselle desteklendiği ölçüde kavrama ve uygulama düzeyine ulaşır. Aksi takdirde bilgi düzeyinde kalır ki bu da uçucudur. Sanat eğitimcisi olacak kişinin görselle desteklenmiş teorik bilgi ile donanımlı yetişebilmesi bu proje amacının odak noktasıdır.



Görsel kurgulamada bilinmesi gerekenlerdir yukarıda aktarmaya çalıştıklarımız. Hiç bir zaman bir kalıp olarak görülmemeli. Sanatçının bu bilgilerle donanımlı görsel kurgularına, kendilerinden katacakları plastik ögelerin dengeli dağılımları sayesinde özgün eserlerin ortaya çıkacağı, şüphe götürmez bir gerçek olduğu da unutulmamalı diyen sanatçı



Çalışmalarında plastik ögelere ulaşabilme amacını “Keçi” figürünü araç kullanarak gerçekleştirmekte olup; leke, çizgi ve beneklerle devinimsel denge oluşturarak izleyicide beyin rahatlatma kaygısı gütmektedir.

Yorumlar
"Mehmet Kapçak Retrospektif Resim Sergisi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Mehmet Kapçak Retrospektif Resim Sergisi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.