ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Edebiyata turizm ve finans sektöründen destek geliyor

Dostoyevski'nin peşinden Saint Petersburg'a, Kafka'nın peşinden Prag'a, James Joyce'un peşinden Dublin’e, Virginia Woolf'un peşinden İngiltere'ye, Marquez'in ve Pablo Neruda'nın peşinden Latin Amerika'ya gidecek kaç kişi çıkar?

19.10.2013

Edebiyata turizm ve finans sektöründen destek geliyor

Tezer Özlü, ödüllü romanı Yaşamın Ucuna Yolculuk’ta, kendisini derinden etkilemiş üç yazar olan Svevo, Kafka ve Pavese’nin yaşadığı ülkelerde, onların izinden dolaşıyordu. Can Yayınları’nın, turizm şirketi Karibu ile yaptığı işbirliği, aklıma ilk anda bu kitabı getirdi.

Varoluşçu edebiyatın en önemli isimlerinden Albert Camus’nün 100’üncü doğum günü nedeniyle, Karibu Turizm ve Can Yayınları ortaklaşa bir Paris gezisi düzenliyor. Yekta Kopan’ın önderliğinde düzenlenecek 4 günlük gezi kapsamında, Camus’nün yürüdüğü sokaklarda dolaşılacak, Yabancı’yı yazarken kaldığı Hotel Mercure’ün yanı sıra, Sartre ve Simon de Beauvoir gibi ünlü isimlerle uzun edebiyat sohbetlerini gerçekleştirdiği Café de Flore ve Les Deux Magots gibi simgesel mekânlar gezilecek. Sadece 16 kişinin katılabileceği 6-9 Kasım 2013 tarihleri arasındaki tur için şu anda 6 kişilik boş yer kalmış. Karibu yetkilisi Gözde Demirel ve Can Yayınları İletişim Sorumlusu Şebnem Soral ile konuşunca ilk sorum, “Peki diğer yazarlar?” oldu. İlki Camus için yapılacak tur bir tür deneyim olacakmış. Devamında tabii ki başka yazarlar da olacak. Dostoyevski, Franz Kafka, James Joyce, VirginiaWoolf, Gabriel Garcia Marquez ve Pablo Neruda, bunlardan ilk akla gelenler. Can Yayınları’ndan Şebnem Soral, edebiyat turları için bazı bankalarla işbirliği yapacaklarını söylüyor. Kredi kartı puanlarıyla, İstanbul içindeki turlara avantajlı katılmak gibi projeler var cebinde. Ve tabii Türk yazarların izinde İstanbul’da ya da Türkiye’nin başka illerinde dolaşmak.

Bir yazarı, onun yaşadığı ülkeyi merak edecek kadar çok sevmek, güzel bir şey. 1250 Euro’luk Camus turu için iki aylık maaşını ayıran İzmirli ilkokul öğretmenini duyunca üstelik, çok da umut verici bir şey.

kaynak:habertürk

Yorumlar
Mesaj Yaz 21.10.2013 14:20:10
burdan da anlaşıldığı gibi sanat ve ekonomi birbirine paralel. tıpkı rönesans dönemi sanatçıları gibi.


Yorum Yapın

Edebiyata turizm ve finans sektöründen destek geliyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.