ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

'Anish Kapoor İstanbul'da' sergisi açıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Anish Kapoor'un kendi alanında büyük bir usta olduğunu bildirdi.

10.9.2013

'Anish Kapoor İstanbul'da' sergisi açıldı

İSTANBUL

’Anish Kapoor İstanbul’da’ sergisi, Sakıp Sabancı Müzesi’nde açıldı.

Serginin açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, ünlü heykeltraşın kendi alanında büyük bir usta olduğunu bildirdi.

İstanbul’da büyük bir sanatçıyı ağırladıklarını vurgulayan Çelik, ’Anish Kapoor için, onun sanatı için en çok ifade edilen şey, büyük bir disiplinin içerisinde, büyük bir deneyimin içerisinde arayışını dünyanın akisini, dünyanın nereye nasıl yansıdığını, tesadüflerle, çağrışımlarla aramasıdır’ dedi.

Kapoor’un eserlerinin Türkiye’de sergilenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Çelik, Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki sergilerin dünyadaki entelektüel arayışlarla paralellik arz ettiğini dile getirdi.

Yazar Amin Maalouf’un, ’Yüzüncü Ad’ adlı eserinden, ’Her gittiğin yere kendini de götürdükten sonra dünyayı gezmenin ne alemi var. Gezdiğimiz yollar gölgelerden ibarettir. Halbuki gerçekten dünyayı dinleyen ve arayan kişi için her belirti bir işarettir’ ifadelerini kullanan Çelik, Kapoor’un eserlerine baktığında bu ifadeleri hatırladığını söyledi.

Çelik, şöyle devam etti:

’Çünkü her belirtiden bir işaret, hayatın her gölgesinden o gölgeyle sınırlı kalmayan zihnimizdeki formları yıkan, zihnimizdeki kalıpları değiştiren, renklerle ve biçimlerle oynayan bir yolculuk sergileyecek bize.’

Dünyada zaman zaman sözün tükendiğini, kalıplar ve zihinlerdeki formların dünyayı izah edemediğini aktaran Çelik, ’Zihnimizdeki formların, düşünce kalıplarımızın dünyayı izah etmekte zorlandığı bir döneme giriyoruz. O sebeple zihin kalıplarımızı sarsacak, formları değiştirecek, hayat dediğimiz bu gölge alemine başka bir açıdan bakmamızı sağlayacak, bunun başka yüzünü bize gösterecek devrimci sarsılmalara ihtiyacımız var. Tam da bunu yapan, bunu yapmanın arayışı içerisinde olan bir sanatçıyla beraberiz’ diye konuştu.

Kapoor’u ’Renklerin ve biçimlerin büyük ustası’ olarak tanımlayan Çelik, müzedeki faaliyetlere katılmaktan ve eserleri görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çelik, sergide Kapoor ile bir süre sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sakıp Sabancı Müzesi ve Akbank işbirliğinde açılan sergide, Kapoor’un, mermer, kaymaktaşı gibi malzemelerle yapılan, çoğu daha önce sergilenmemiş taş eserleri yer alıyor.

Müzenin galerileri ve bahçesinde ziyarete açılan sergi, 5 Ocak 2014’e kadar gezilebilecek.


kaynak:AA

Yorumlar
"'Anish Kapoor İstanbul'da' sergisi açıldı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

'Anish Kapoor İstanbul'da' sergisi açıldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.