ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Yaşar Kemal'e "Krikor Naregatsi" nişanı

Ermenistan Kültür Bakanlığı tarafından yazar Yaşar Kemal'e, "Krikor Naregatsi" nişanı verildi.

5.9.2013

Yaşar Kemal'e

İSTANBUL

Yazar Yaşar Kemal’e, Ermenistan Kültür Bakanlığı tarafından "Krikor Naregatsi" nişanı verildi.

"Krikor Naregatsi" nişanını sunmak üzere Türkiye’ye gelen heyette Ermenistan Kültür Bakanı temsilcisi Seyranuhi Geghamyan, Ermenistan milletvekili Aragats Akhoyan ile Batı Ermenileri Konseyi temsilcileri Vahan Melikian ve Sevag Ardzruni yer aldı.

Bakanlık temsilcisi Seyranuhi Geghamyan, ziyarette yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Benim halkım, insani bir bakış açısıyla ve yüzyılların getirdiği birikimle, yeni nesillere hiçbir olumlu adımın karşılıksız bırakılmaması gerektiğini öğretti. Bugün, ben ve arkadaşlarım bunun için buradayız. Ermeni mimarisinin başlıca örneklerinden biri olan Ahtamar’daki Surp Haç Ermeni Kilisesi’nin yıkımına karşı çıkarak bireysel yüreklilik gösteren birine halkımızın takdir duygularını iletmeye geldik."

Yaşar Kemal de Anadolu’nun binlerce yıl­lık zen­gin bir kül­tür top­ra­ğı­ olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Beni Krikor Naregatsi nişanı ile onurlandırdınız. Şairliği, kutsal kişiliği kadar önemli olan, şiirleri bin yıldır yaşayan Narekli Krikor benim hemşehrim de. Bin yıl öteden sevgi diliyle seslenen Aziz Krikor Naregatsi adına bir dostluk köprüsü kuran Ermenistan Kültür Bakanlığına teşekkür ederim. Ortak dileğimiz düşmanlıkların dostluğa, öfkenin sevgiye dönüştüğü bir dünyadır. Dostlukta ve barışta birlikte direnelim."

Krikor Naregatsi nişanı

Ermenistan Kültür Bakanlığının sunduğu nişanın, adını 951-1003’te yaşamış ve aziz ilan edilmiş keşiş, şair ve filozof Grigor’dan (Krikor) aldığı bildirildi. Aziz Grigor’un hayatının büyük kısmını Van’da, Akdamar Adası yakınında, bugünkü adı Yemişlik olan manastırda geçirdiği, eserlerinin Ermeni edebi dilinin gelişmesine büyük katkıda bulunduğu belirtildi.

Yorumlar
Mesaj Yaz 19.9.2013 13:01:46
dostluk ve barış adına güzel bir ödül..dünyayı sanatçılar yönetse barış kaçınılmaz olurdu,sanırım.

Mesaj Yaz 5.9.2013 13:55:32
Ermeniler kolay kolay böyle bir olaya kalkışamazlar. Diaspora karşı çıkar. İnşallah ödül verme sebepleri arasında başka bir şey yoktur.


Yorum Yapın

Yaşar Kemal'e "Krikor Naregatsi" nişanı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.