ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kapitalistler öylesine para delisidirler ki, bize bir gün onları asacağımız urganı bile satarlar. (Mao) Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Mukaddes mirasa 100 bin ziyaretçi

İslam coğrafyasında yazılmış birbirinden değerli 99 el yazması Kuran-ı Kerim'in sergilendiği İstanbul'daki "Mukaddes Miras" sergisini, 100 bin kişi ziyaret etti

28.8.2013

Mukaddes mirasa 100 bin ziyaretçi

İslam Kültür ve Sanat Platformu’nun ramazana özel hazırlayıp bir aydır sergilediği el yazması Mushaf-ı Şerifler büyük ilgi görüyor. 99 adet el yazması Kuran-ı Kerim’in yer aldığı sergi, bir hafta daha İstanbul’da sergilendikten sonra 14 farklı ilde sanatseverlerle buluşacak. İstanbul’daki Sultanahmet Medresesi’nin restorasyonu sonrası açılan ilk sergi olma özelliği de taşıyan; sanat danışmanlığını Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Rıza Özcan’ın yaptığı, işadamı Bilal Sütçü ve İslam Kültür Sanat Platformu Başkanı Hüdai Yılmaz’ın koleksiyonundan yararlanılarak hazırlanan "Mukaddes Miras" sergisi, 2 Eylül’de İstanbul’a veda edecek. Emeviler’den Abbasi dönemine, Çin’den Moğolistan’a, Kuzey Afrika’dan Balkanlar’a İslam coğrafyasında yazılmış mushafların yer aldığı sergiyi bugüne kadar 100 bin kişi ziyaret etti. Bugüne kadar müzayedelerde satılan en büyük Kuran-ı Kerim ve 25 metre uzunluğunda beze yazılan tek parça Mushaf-ı Şerif büyük ilgi gördü. Hafız Osman, Mehmet Emin Üsküdari, Mahmud Sivasi, Hafız Yusuf ve Derviş Mehmed gibi İslam sanatında önemli yere sahip olan hattatların yazdığı 99 el yazması Kuran-ı Kerim’in yer aldığı sergi, ekim ayından itibaren sırasıyla Urfa’dan başlayıp Diyarbakır, Mardin, Gaziantep, Erzincan, Erzurum, Trabzon, Sivas, Kayseri, Konya, Ankara, Eskişehir, Bursa ve Edirne’de açılacak.

kaynak:sabah

Yorumlar
"Mukaddes mirasa 100 bin ziyaretçi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Mukaddes mirasa 100 bin ziyaretçi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.