ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

‘Viyana Klasik’ Side’de

Side 13. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, 3-14 Eylül tarihleri arasında klasik müzik, pop ve rock konserleriyle sanatseverlerin karşısında olacak

28.8.2013

 ‘Viyana Klasik’ Side’de

Side 13. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, 3-14 Eylül tarihleri arasında klasik müzik, pop ve rock konserleriyle sanatseverlerin karşısında olacak. Apollon Tapınağı, Antik Tiyatro ve Side Limanı gibi Side’nin tarihi mekânlarında seyircilerle buluşacak festivalin açılışı 3 Eylül Salı akşamı Viyana Klasik Orkestrası tarafından “Viyana Klasikleri ve Balesi” başıklı konserle Side Antik Tiyatrosu’nda gerçekleşecek.

Önemli Viyana orkestralarının solistleri tarafından 1998 yılında kurulan Viyana Klasik Orkestrası ve Balesi’nin Side Antik Tiyatrosu’nda gerçekleşecek konserinde orkestra şefliğini, Volkan Mete Yalçın üstlenecek. Orkestra açılış konserinde; Josef Strauss, Johann Strauss ve W.A. Mozart’ın eserlerinden bale, polka, vals ve marşların unutulmaz örneklerini Antik Tiyatro’yu dolduran sanatseverler için seslendirecek.

Müzisyen sayısını değiştirebilme kapasitesi ve çok yönlülüğüyle dikkat çeken orkestranın tüm üyeleri, Viyana’da eğitim gördü. Viyana’nın müzik geleneklerine sadık kalarak çalışmalarını sürdüren orkestra üyelerinin; solist, oda müzisyeni ya da orkestra müzisyeni olarak edindiği deneyimler, orkestrayı benzersiz ve müziklerini başarılı kılıyor.

AYLİN ASLIM DA FESTİVALDE

Festivalin, 5 konseri kapsayan programı; Türk rock müziğinin önemli isimlerinden Aylin Aslım ve Enbe Orkestrası’nın Apollon Tapınağı’nda vereceği konserlerinin ardından, Tuncay Kayış&Golden Trombon Orkestrası’nın konseriyle devam edecek.


kaynak:habertürk

Yorumlar
" ‘Viyana Klasik’ Side’de" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

‘Viyana Klasik’ Side’de ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.