ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Bodrum Kalesi'nde bale festivali

Devlet Opera ve Balesince gerçekleştirilen "11. Uluslararası Bodrum Bale Festivali" bu yıl, tarih ve savaş sahnelerinin ağırlıkta olduğu Spartaküs, Amazonlar ve Hürrem Sultan baleleriyle seyircinin yüreğini ağzına getirecek.

25.7.2013

Bodrum Kalesi'nde bale festivali

ANKARA - TUĞBA ÖZGÜR DURMAZ

Festival, açılışında Sultan Süleyman’ın tahta geçişiyle tutkuları, seferleri ve zaferlerini yansıtan eserde "Hürrem Sultan" bale pabucunu giyip sahneye çıkarken, festivalin kapanışında Roma İmparatorluğunu sarsan Trakyalı gladyatör "Spartaküs", besteci Aram Haçaturyan’ın müziğiyle sahnede isyan çıkaracak. Eserde, Spartaküs’ün liderlik ettiği gladyatörler ve kölelerle çıkardığı isyanla Roma ordularını mağlup etmesi konu ediliyor.

Antik çağların savaşçı kadınlarını, kadın ve erkek arasındaki tüm çatışmalaların sonunda aşkın galip geldiği öyküsüyle "Amazonlar", Nugzar Magalashvili’ye ait koreografisi, kostüm tasarım ve danslarıyla ikinci milenyuma taşıyacak.

Anjelika Akbar da piyanosuyla eşlik edecek

Festivalde, Güney Kore’den Universal Ballet topluluğu, dünyaca ünlü üç koreograf Hans van Manen, Nacho Duato ve Young Soon Hue’un üç özgün performansından oluşan "Black Cake, Duende, Tango" üçlemesi ile sanatseverlerle buluşacak. İnsanoğlunun sesten önceki evrensel anlaşma yöntemi olan beden dilinin olağanüstü anlatımıyla seyirci karşısına çıkacak topluluk, hayatı, düşsel bir dünyayı ve insanların hem kendileriyle hem de birbirleriyle yüzleşmesini anlatacak.

J.Sebastian Bach’ın eserlerini farklı bir yaklaşımla ele alan iki ayrı dans projesinin bir bütün olarak sunulduğu "Bach Alla Turca"da, ilk bölümünde libretto, koreografi, dekor ve kostüm tasarımı Marco Cantalupo ve Katarzyna Gdaniec’e ait çağdaş bir dans ortaya konacak. Düzenlemesini Anjelika Akbar’ın, yaptığı "Bach La Orientale" albümü üzerine Mehmet Balkan koreografisinde hazırlanan ikinci bölümde ise Anjelika Akbar ve Mehmet Akatay’ın canlı performans sergilerken festivaldeki bu temsile özel Çağla Şikel de sahne alacak.

biletler tükenmek üzere

DOB Genel Müdürü Rengim Gökmen, "Türkiye’nin ilk ve tek bale festivalinin biletlerinin şimdiden tükenmek üzere olduğunu" bildirdi.

Festivalde, DOB yapımı "Hürrem Sultan", "Bach Alla Turca", "Amazonlar"ın gözdolduran temsiller vereceğini söyleyen Gökmen, Güney Kore Universal Balesi’nin "Black Cake, Duende, Tango" gösterisinin eğlenceli bir akşam sunacağını, Rus Devlet Balesi’nce sergilenecek Spartaküs’ün ise "muhteşem" olacağını ifade etti.

Gökmen Kahramanlık balesi Spartaküs’ün literatürde diğer eserlerden farklı bir konumda bulunduğunu kaydederek, "Festivalin doruk noktası bu olacak ama eserleri birbirinden ayırt edemiyorum. Spartaküs bale repertuvarının çok önemli bir eseri. Bu eserin yıllar sonra tekrar Bodrum’da sahnelenmesi bizim için çok heyecan verici. Roma İmparatorluğu kaynaklı bir hikaye üzerine kurulu eser, bu bakımdan ana vatanına dönüş olarak değerlendirilebilir" diye konuştu.

Yorumlar
"Bodrum Kalesi'nde bale festivali" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Bodrum Kalesi'nde bale festivali ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.