ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Tike Mozaiği doğduğu topraklara döndü

Uşak'ta, arkeolojik kazı sırasında çalınan ve yurt dışına kaçırılmak istenirken İstanbul'da ele geçirilen Tike Mozaiği, bakım çalışmalarının ardından 13 yıl sonra Uşak Arkeoloji Müzesi'ne getirildi.

19.7.2013

Tike Mozaiği doğduğu topraklara döndü

UŞAK - Soner Kılınç

Uşak’ta, arkeolojik kazı sırasında çalınan ve yurt dışına kaçırılmak istenirken İstanbul’da ele geçirilen Tike Mozaiği, bakım çalışmalarının ardından 13 yıl sonra Uşak Arkeoloji Müzesi’ne getirildi. Müzede koruma altında tutulan mozaiği ilk kez AA görüntüledi.

Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, AA muhabirine yaptığı açıklamada M.Ö. 9. yüzyıl Roma Dönemi’ne ait 150 santimetre boyunda, 75 santimetre genişliğindeki Tike Mozaiği’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı Konservasyon Müdürlüğü’ndeki bakım çalışmalarının ardından önceki gün Uşak Arkeoloji Müzesi’ne gönderildiğini söyledi.

Mozaiğin yapımı devam eden yeni müzede sergileneceğini ifade eden Erden, "Mozağin ilimize, doğduğu topraklara gelmesi sevindirici. Tike Mozaiği’ni mevcut müzede sergilemeyeceğiz. İstasyon mevkisinde yapımı süren yeni müzemiz bu yılın sonunda tamamlanacak. Mozaiği yeni müzede sergileyeceğiz. Şu an mozaik korumamız altında" dedi.

Çalındıktan sonra ilk görüntülenen Tike Mozaiği, Uşak Arkeoloji Müzesi’nde özel bir bölümde koruma altında tutuluyor.


kaynak: AAHaber

Yorumlar
"Tike Mozaiği doğduğu topraklara döndü" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Tike Mozaiği doğduğu topraklara döndü ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.