ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Blog kraliçesinin tuhaf güncesi

Forbes dergisinin “Kadınlara Yönelik En iyi 100 internet sitesi” listesinde yer alan thebloggess.com ile dünya çapında üne kavuşan blog yazarı Jenny Lawson, “Hiç Olmamış Gibi Yapalım” adlı kitabında en tuhaf, ironik ve komik anılarını samimi bir dille okuyucularıyla paylaşıyor.

10.7.2013

Blog kraliçesinin tuhaf güncesi

2011 Weblog ödüllerinde finalistlerden biri olan Jenny Lawson’ın sıradışı güncesi olarak da nitelendirilebilen "Hiç Olmamış Gibi Yapalım"; Goodreads.com’da, aldığı binlerce oyla 2012’nin "en iyi mizah kitabı" seçildi.


Kişisel bloğu thebloggess.com ile ayda milyonlarca kez ziyaret edildiğinden "Blog Kraliçesi" olarak ün salmış Jenny Lawson; Obama, Ellen DeGeneres, Today Show gibi pek çok önemli isim tarafından Twitter gibi sosyal mecralarda takip ediliyor. Lawson’ın ilk kitabı olan "Hiç Olmamış Gibi Yapalım", New York Times’ın çoksatar listesinde 1. numaraya çıkıp 6 aydan fazla listede kaldı.
Lawson, "Hiç Olmamış Gibi Yapalım"ı, "Bu kitap şaşırtıcı bir keşifle ilgili; korkutucu biçimde insani anların -sanki hiç olmamışlar gibi yapmayı tercih ettiğimiz anların- aslında bizi bugün olduğumuz kişiye dönüştüren anlar olduklarının keşfi… Hayatımın en iyi hikâyelerini bu kitaba sakladım." sözleriyle özetliyor.

Obsesif kompulsif bozukluk, depresyon, panik atak, kaygı bozukluğu gibi hastalıklardan muzdarip olan Lawson; "bu kadarı da olamaz" dedirten anılarını oldukça samimi bir dille anlatıyor.

Eve getirdiği vahşi hayvanlarla çocukluk yıllarını rezil eden babasını, eşiyle tanışma hikâyesini, 15 yıl boyunca çalıştığı insan kaynakları sektörünü, muzdarip olduğu tüm psikolojik rahatsızlıkların hayatı üzerindeki etkisini eğlenceli bir şekilde okuyucusuyla paylaşıyor. Bu sıradışı hayat hikâyesinin ne kadarının gerçek, ne kadarının abartı olduğunu açıklamayan Lawson, yaşadığımız hayatta neyin normal neyin anormal olduğunu eğlenceli ve farklı bir şekilde anlatıyor.



KİTABIN KÜNYESİ
Kitabın adı: Hiç Olmamış Gibi Yapalım
Yazarı: Jenny Lawson
Çevirmen: Boran Evren,
Sayfa sayısı: 424 Sayfa,
Barkod : 9786056370854
Basım Tarihi : Temmuz 2013

kaynak:haber7.com

Yorumlar
Mesaj Yaz 11.7.2013 00:55:13
Kitabı alıp okumak için sabırsızlanıyorum,benim olmalı diyeceğim kitaplardan biri tanıtıma bakılırsa...


Yorum Yapın

Blog kraliçesinin tuhaf güncesi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.