ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Dostlar Tiyatrosu ve Genco Erkal sezonu yine rekorla kapadı

Dostlar Tiyatrosu, 2012-2013 sezonunda 58 bin 800 tiyatro severi selamladıktan sonra, yeni sezona kadar perdelerini kapattı.

7.7.2013

Dostlar Tiyatrosu ve Genco Erkal sezonu yine rekorla kapadı

Dostlar Tiyatrosu, 2012-2013 tiyatro sezonu boyunca ’Sivas 93’, ’Kerem Gibi’, ’Nereye Gidiyoruz?’, ’Marks’ın Dönüşü’, ’İnsanlarım’, ’Ben Bertolt Brecht’ ve ’Yaşamaya Dair-Bursa Cezaevi’nden Mektuplar’ı seyirciyle buluşturdu.

İstanbul ve yurt genelindeki turnelerde yedi ayrı oyunu 133 kez sahneleyen ve 58 bin 800 kişiyle buluşturan Dostlar Tiyatrosu ve Genco Erkal rekor sayılabilecek bir izleyici sayısına ulaştı.

Sezon içinde bazı haftalar beş gün üst üste beş farklı oyun sahneleyerek temposuyla da hayranlık uyandıran Genco Erkal, bu yoğunluğa rağmen Eminönü’ndeki tarihi Ali Paşa Hanı’nda yeni bir açık hava tiyatrosu kurdu. Erkal, yeni oyunu ’Yaşamaya Dair-Bursa Cezaevi’nden Mektuplar’ı da ilk kez burada sahneledi.

Dostlar Tiyatrosu tarafından sahnelenen bütün oyunlarda yer alan, aynı zamanda ’Kerem Gibi’, ’Nereye Gidiyoruz?’, ’Marks’ın Dönüşü’, ’İnsanlarım’ı tek başına sahneleyen duayenin, ’Marks’ın Dönüşü’ dışındaki oyunları da ya kendi uyarlaması ya da onun imzasını taşıyor.

Yorumlar
"Dostlar Tiyatrosu ve Genco Erkal sezonu yine rekorla kapadı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Dostlar Tiyatrosu ve Genco Erkal sezonu yine rekorla kapadı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.