ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Büyükçekmece'deki festivalde kardeşlik mesajları

14. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali muhteşem bir törenle açıldı.Korhan Abay ve Sinem Turnalı'nın sunuculuk yaptığı KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun da katıldığı açılış kortej yürüşüyle başladı. Fatih Erkoç,

3.7.2013

Büyükçekmece'deki festivalde kardeşlik mesajları

Korhan Abay ve Sinem Turnalı’nın sunuculuk yaptığı KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun da katıldığı açılış kortej yürüşüyle başladı. Fatih Erkoç, verdiği konserle izleyenleri coşturdu, Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü üzerinde bir araya gelen 52 ülkeden 1600 konuk, tarihi köprü üzerinden tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajları verdi. Köprüdeki kokteylin ardından Kültür Park Kemal Sunal Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilen törene binlerce kişi katıldı.
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, yapılan konuşmalarda dünyaya barış ve kardeşlik mesajları verildiğini belirterek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak kendilerinin de, 1974’den bu yana kalıcı barış için mücadele verdiklerini, önümüzdeki yıllarda bu mücadelenin sonuçlarını almak istediklerini söyledi.
Konuşmaların ardından KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Büyükçekmece Kaymakamı İbrahim Yurdakul, Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı ve Folklor Kurumu Dernek Başkanı Gürhan Ozanoğlu, Festival Kurucu Eş Başkanı Tahsin Öztiryaki ve sanatçı Müjdat Gezen tarafından festival meşalesi yakıldı.

SEVGİ BİRBİRİMİZE BARIŞ HEPİMİZE
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 14 yıldır bütün dünyaya dostluk, kardeşlik ve barış mesajları gönderdiklerini belirterek, "Bütün dünyaya barışın ancak kültür, sanat ve sporla olabileceği mesajını vermeye devam edeceğiz. Bundan sonraki hedefimizde 2014 yılında dünyanın en az 60 ülkesi kültürüyle, sanatıyla, müziğiyle Büyükçekmece’de olacaktır. Sevgi birbirimize barış hepimize" diye konuştu.

Tören gecenin sonunda yakılan festival meşalesi ve havai fişek gösterisiyle son buldu.


kaynak:haber7.com

Yorumlar
Mesaj Yaz 3.7.2013 20:20:12
Gerçekten görülmeye değer bir festival. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün Beyefendiye, kültüre ve sanata verdiği değer adına Teşekkür ederim.


Yorum Yapın

Büyükçekmece'deki festivalde kardeşlik mesajları ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.