ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

İtalyan astro fizikçi Hack öldü

İtalya'nın astro-fizik alanında uzman bilim insanı Margherita Hack, 91 yaşında hayatını kaybetti.Çalışmalarını yalın bir şekilde aktarması dolayısıyla geniş kitlelere astro-fizik konusunu sevdirmesiyle bilinen Hack, 91 yaşında Trieste kentindeki kardiyoloji kliniğinde öldü.

2.7.2013

İtalyan astro fizikçi Hack öldü

Çalışmalarını yalın bir şekilde aktarması dolayısıyla geniş kitlelere astro-fizik konusunu sevdirmesiyle bilinen Hack, 91 yaşında Trieste kentindeki kardiyoloji kliniğinde öldü.
Ülkesinde ilk gözlemevini açıp yöneten kişi olan Hack, İtalya’da ’’Yıldızların arkadaşı’’ ismiyle anılıyordu.
İtalya’nın Floransa kentinde 12 Haziran 1922’de doğan Hack, gençlik yıllarında aralarında Ankara’nın da bulunduğu Princeton, Berkeley, Utrecht, Paris gibi kentlerdeki üniversitelerde çalışmalarda bulundu.
Cefaid yıldızları üzerine çalışmalarıyla bilinen Hack’ın ismi, 1995 yılında bir asteroide verilmişti.
Ailesine taziye mesajı gönderen Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, ölümünü derin üzüntüyle öğrendiği Margherita Hack’ın, çalışmalarıyla bilim ve kültür dünyasına önemli kazanımlar sağladığını, İtalya’yı onurlandırdığını ifade etti.


kaynak:haber7.com

Yorumlar
"İtalyan astro fizikçi Hack öldü" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

İtalyan astro fizikçi Hack öldü ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.