ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Ödüllü Kıyamet Kitabı Türkçe'de

İlk olarak 1992'de yayımlanan ve bir bilimkurgu başyapıtı olarak nitelendirilen Kıyamet Kitabı, Türkçe'de.

24.6.2013

Ödüllü Kıyamet Kitabı Türkçe'de

Connie Willis imzalı; Hugo, Nebula ve Locus ödüllerini almış, Arthur C. Clarke ve BSFA ödüllerine de aday gösterilen Kıyamet Kitabı özellikle fantastik ve bilimkurgu edebiyatı severler tarafından uzun zamandır merakla bekleniyor.

Zamanda yolculuk yaparak 1348 yılına, İngiltere’deki Kara Veba salgının tam ortasına giden Kivrin’in maceralarının anlatıldığı, Willis’in bol ödüllü eseri Kıyamet Kitabı, insanlığın hem geleceği hem geçmişi üzerine odaklanıyor. Yayınlandığı dönem bilimkurgu severler kadar tarihî roman severlerin de beğenisini toplayan Kıyamet Kitabı, alanının en önemli ödüllerini almış olmasıyla dikkat çekiyor.

1945 yılında doğan Amerikalı yazar Connie Willis, bugüne kadar toplamda 11 Hugo ve 7 Nebula ödülü kazanmıştır. 2011’de Amerikalı Bilimkurgu ve Fantezi Yazarları Derneği tarafından daha önce Ursula Le Guin, Michael Moorcock, Ray Bradbury ve Isaac Asimov gibi isimlere verilmiş olan Yaşam Boyu başarı ödülüyle onurlandırılmıştır.

KİTABIN KÜNYESİ

Kitabın adı: Kıyamet Kitabı
Yazarı: Connie Willis
Çeviri: Özlem Yüksel
Barkod: 9786053752752
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı : 592
Basım Tarihi : Nisan 2013

Kaynak:haber7

Yorumlar
"Ödüllü Kıyamet Kitabı Türkçe'de" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Ödüllü Kıyamet Kitabı Türkçe'de ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.