ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Necip Fazıl, 30. vefat yılında 30 hat eseriyle anılacak

Türk edebiyatının en büyük şairlerinden, mütefekkir, yazar, gazeteci Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 30. yılında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayelerinde Konya'da düzenlenecek 6 günlük programla anılacak.

20.5.2013

Necip Fazıl, 30. vefat yılında 30 hat eseriyle anılacak

20 Mayıs Pazartesi günü başlayacak anma programı kapsamında birbirinden değerli hattatların Necip Fazıl Kısakürek’in şiir ve yazılarından kaleme aldıkları eserlerinden oluşan hat sergisi düzenlenecek.
Şairlerin Şeyhi (Şeyhül Şuera) olarak vasıflandırılan Necip Fazıl Kısakürek’in vefatının 30. yılı olması dolayısıyla 30 hat eserinin yeralacağı sergi hakkında bilgi veren sergi küratörü Yard. Doç. Dr. Fatih Özkafa, bu sergi için yaklaşık 6 ay çalıştıklarını söyledi. Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim görevlisi Fatih Özkafa, "Çalışmalarımızda üslup ve mana itibariyle büyük kıymet ifade eden Necip Fazıl şiirlerinin yeni bir estetik boyuta taşınması hedeflendi ve Üstad’ın şiirlerinden seçilmiş en veciz, en mânidar beyitlerin ve dörtlüklerin hat sanatına kazandırılması düşünüldü. Bu çerçevede, öncelikle Necip Fazıl Kısakürek’in bütün şiirleri farklı bir bakış açısıyla yeniden okundu ve bir hat eseri olabilecek ibareler tespit edildi. Seçilen ibareler birkaç kez elemeye tabi tutulduktan sonra, Üstad’ın vefatının 30. yıldönümü olması hasebiyle 30 şiirde karar kılındı." dedi. Ardından seçilen eserlerin hat sanatıyla yazılması için hattatların belirlenmesi sürecine girildiğini anlatan Fatih Özkafa, icazet almış, uluslararası veya ulusal yarışmalarda ödüllere sahip, muhtelif sergilere iştirak etmiş ve sanatında tecrübe sahibi isimlere teklif götürüldüğünü eserlerin 6 aylık bir çalışmanın sonucunda ortaya çıktığını söyledi. Özkafa, Karatay Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen sergide Hüseyin Öksüz, Mehmet Memiş, Savaş Çelik, Abdurrahman Dede gibi milli ve milletlerarası yarışmalarda defaatle ödül kazanmış hat sanatçılarının eserlerinin sergileneceğini kaydetti.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün himayelerinde valilik, belediye başkanlıkları, üniversite rektörlükleri, oda başkanlıkları ve bazı sivilk toplum kuruluşlarının katılımlarıyla vefatının 30. yıldönümünde geniş kapsamlı bir ’Necip Fazıl Kısakürek’i Anma Programı’ düzenlendiğini hatırlatan Yard. Doç. Özkafa, programın en önemli bölümlerinden birinin hat sergisi olduğunu vurguladı. Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenecek sergide yeralacak eserlerin, Necip Fazıl Kısakürek’in başeseri Çile’den seçilen şiirlerden ve O’nun unutulmaz vecizelerinden oluşacağını belirtti.
Yard. Doç. Dr. Fatih Özkafa’nın verdiği bilgilere göre, hat eserleri anma programından sonra, talep olması halinde Türkiye’nin başka şehirlerinde yapılacak anma programlarında sergilenmek üzere yurt gezisi yapacak. Hat eserleri en son sergilenmek üzere Konya’da müzeye konulacak.

Kaynak:haber7.com

Yorumlar
Mesaj Yaz 22.5.2013 00:20:12

Hak Dostu,Peygamber Aşığı,Sultanuş Şüerâ (Şairler Sultanı) Üstad Necip Fazıl KISAKÜREK,i Ölüm Yıldönümünde Rahmetle ve Minnetle Anıyoruz Mekanı Cennet Olsun



Yorum Yapın

Necip Fazıl, 30. vefat yılında 30 hat eseriyle anılacak ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.