ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

NFK'nın Büyük Doğu dergisi mercek altına alınıyor

Necip Fazıl Kısakürek'in Türkiye'nin yakın dönem tarihine damga vuran ve bir dergi olmaktan öte düşünce ve edebiyat okulu kimliğiyle geçmişteki yerini alan Büyük Doğu dergisi düzenlenecek olan bir sempozyumla mercek altına alınıyor.

8.5.2013

NFK'nın Büyük Doğu dergisi mercek altına alınıyor

Küçükçekmece Belediyesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi tarafından ortaklaşa tertip edilen program 9 Mayıs 2013 Perşembe günü Küçükçekmece Belediyesinin Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde 10.00 - 18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Düzenleme Kurulundan Prof. Dr. M. Fatih Andı sempozyumun amacını ve içeriğini şu şekilde özetledi: “1943’ten 1978’e kadar yaklaşık 35 yıllık yayın hayatında nesillerin yerli düşünceye ve sanata uyanışında, bu uyanışın ocağını canlandıran İslâmî heyecan ve azmin oluşmasında Mehmed Âkif’in Sırât-ı Müstakîm ve Sebîlü’r-Reşâd’ından sonra etkili olmuş en önemli yayın organlarından birisi Necip Fazıl’ın Büyük Doğu’su olmuştur. Bu bakımdan Büyük Doğu, yalnız bir neslin değil, nesillerin yetişmesinde etkili bir mektep, bir kürsüdür. Bu misyonu da derginin içeriğinde değil, kapağından son sayfasına kadar, her bir parçasında kendisini gösterir. Hatta denilebilir ki, derginin kapakları, Büyük Doğu’nun “öz”ünün “yüz”üne yansıdığı birer vitrin niteliği kazanmıştır. Hatta zaman zaman muhtevadan daha fazla etkili olan, öne çıkan, konuşulan kapakları olmuştur derginin. Bu noktadan hareketle, Büyük Doğu’nun yalnızca kapaklarına odaklanan bir dikkat nazarı bile bize çok şeyler söyletecektir. “Özü Yüzden Okumak: Büyük Doğu Kapaklarının Dili Sempozyumu” bu düşünceden hareketle yola çıkan bir gayretle ve geniş bir katılımla gerçekleşecektir.”

Derginin kapaklarından hareketle edebiyat, siyaset bilimi, tarih, sosyoloji vb. farklı disiplinlerin perspektiflerinden yapılacak değerlendirmelerin paylaşılacağı sempozyumda şu isimler yer alıyor: Prof. Dr. M. Fatih ANDI, Prof. Dr. Hasan AKAY, A. Turan ALKAN, Yard. Doç. Dr. Turgay ANAR, Yard. Doç. Dr. Bahtiyar ASLAN, Prof. Dr. Ahmet CİHAN, Doç. Dr. Sezai COŞKUN, Doç. Dr. Kenan ÇAĞAN, Prof. Dr. Mustafa ÇİÇEKLER, Doç. Dr. Yılmaz DAŞÇIOĞLU,

Yard. Doç. Dr. Mustafa GÖLEÇ, Dr. Alim KAHRAMAN, Ali Haydar HAKSAL, Prof. Dr. Alaaddin KARACA, Prof. Dr. Turan KOÇ, Ömer LEKESİZ, Doç. Dr. Ömer SAY, Hüseyin SU, Yard. Doç. Dr. Zeynep K. ŞEREFOĞLU, Doç. Dr. Hilmi UÇAN.

PANEL VE SERGİ

Sempozyumla birlikte Büyük Doğu dergisinin kapakları temalı bir sergi de açılacak. Ayrıca yine 9 Mayıs 2013 Perşembe günü sempozyumun ardından, Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Üstad’ı Anılardan Okumak” başlıklı bir panel düzenlenecek. Mehmet Ocaktan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek olan panelde N. Fazıl KISAKÜREK’in yakınında bulunmuş isimler Rasim ÖZDENÖREN, Ali Haydar HAKSAL, Mehmed NİYAZİ, Musa ÇAĞIL ve Hüsnü KILIÇ konuşmacı olarak yerlerini alacaklar.

Bilgi:

TARİH: 9 MAYIS PERŞEMBE

PROGRAM: 10.00

SEMPOZYUM 19.30

PANEL

YER: CENNET KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ

Cennet Mah. Yahya Kemal Beyatlı Cad. Küçükçekmece/İst.

Kaynak:haber7

Yorumlar
"NFK'nın Büyük Doğu dergisi mercek altına alınıyor" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

NFK'nın Büyük Doğu dergisi mercek altına alınıyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.