ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Üstad Necip Fazıl'a 30. yılda özel anma

Büyük Doğu'nun mimarı Necip Fazıl Kısakürek vefat edeli tam 30 yıl oldu. Üstad, bu yıl önceki yıllara göre çok daha görkemli programlarla anılacak.

29.4.2013

Üstad Necip Fazıl'a 30. yılda özel anma

Konya’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün himayesinde bir hafta boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. İstanbul’da Büyük Doğu’nun kapakları konuşulacak.
Üstad Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 30. yıldönümünde bir dizi etkinlikle anılacak. Büyük fikir adamı ve Şair Necip Fazıl Kısakürek’in yaşamı, şiirleri ve davasının konuşulacağı etkinliklerin en büyüğü Konya’da düzenlenecek. 20-26 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan Necip Fazıl’ı Anma Etkinlikleri Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilecek. Uluslararası Necip Fazıl Kısakürek Sempozyumu’na Türkiye’nin yanı sıra bir çok ülkeden bilim adamı, akademisyen ve uzmanlar katılacak Necip Fazıl’ı ve Büyük Doğu fikrini konuşacaklar.
’BİR ADAM YARATMAK’ ÜCRETSİZ İZLENEBİLİR
Mevlana Meydanı’nda 5 bin kişi aynı anda Necip Fazıl’ın kitaplarını okuyacak. Etkinlikler boyunca, Necip Fazıl’ın ’Bir Adam Yaratmak’, ’Reis Bey’, ’Mümin ile Kafir’ gibi eserlerinden uyarlanan sinema filmlerinin ücretsiz gösterimi yapılacak. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda, hafta boyunca, şiir dinletileri, tiyatrolar ve konser etkinlikleri düzenlenecek. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından bestelenmiş Necip Fazıl eserleri seslendirilecek. Ayrıca, Mevlana Meydanı’nda yaklaşık 5 bin kişinin katılımının hedeflendiği ’Necip Fazıl’ı Okuyoruz’ isimli kitap okuma programı da yapılacak.
500 BİN ÖĞRENCİ ÜSTAD’I OKUYACAK
Etkinlikler kapsamında Necip Fazıl’la tanışması hedeflenen ilk, orta, lise ve üniversite öğrencilerine ’500 bin öğrenciye 500 bin kitap’ faaliyeti kapsamında Necip Fazıl’ın biyografik kitapları dağıtılacak.Uluslararası Necip Fazıl Kısakürek Sempozyumu’na Türkiye’nin yanı sıra bir çok ülkeden bilim adamı, akademisyen ve uzmanlar Necip Fazıl’ı anlatacak. Konya Mevlana Meydanı’nda 5 bin kişi aynı anda Necip Fazıl’ın kitaplarını okuyacak.
30 KİŞİ 30 HATIRA
Sempozyumu Düzenleme Kurulu Başkanı Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alim Gür, sempozyuma Mısır, Kazakistan, İtalya ve Almanya’dan Necip Fazıl ile ilgili araştırma yapanların bildiriler gönderdiğini söyledi. Sempozyumda bilhassa üzerinde durulacak konular arasında Büyük Doğu Hareketi de yer alıyor. Bir hafta boyunca Üstad’ı konuşacak konuklar arasında Necip Fazıl’ı tanıyan 30 kişi de hatıralarını aktaracak. Aktarılan bu hatıralar daha sonra kitaplaştırılmak üzere kayıt altına alınacak. Etkinlikler kapsamında ayrıca, Üstad’ın daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış fotoğraflarından oluşan bir de Necip Fazıl ile Bir Asır sergisi açılacak.
Belgesel de çekiliyor
Necip Fazıl’ın 30. ölüm yıldönümü için ayrıca bir de belgesel çekiliyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de hatıralarını aktardığı belgeseli gazeteci Bünyamin Yılmaz çekiyor. Ayrıca Küçükçekmece Belediyesi, Sefaköy Cennet Kültür Merkezi’nde 9 Mayıs 2013 günü bir sempozyum gerçekleştirecek. Sempozyumda, Necip Fazıl’ın ’Büyük Doğu’ dergisinin kapaklarındaki düşüncenin izleri sürülecek. Etkinlik kapsamında, Büyük Doğu Kapakları sergisi de açılacak. Sempozyum sonrasında bir albüm kitap yayınlanacak. Albümde, Büyük Doğu dergisinin 40 kapağı 40 edebiyatçının yorumları yer alacak. Böylece, Ali Ural, Beşir Ayvazoğlu, Rasim Özdenören, Sibel Eraslan gibi yazarlar seçtikleri kapaklarla ilgili düşüncelerini aktarmış olacaklar.

Kaynak:Haber7

Yorumlar
Mesaj Yaz 3.5.2013 23:29:06
Yüce Mevlam Cennetine nail etsin üstadımı.

Mesaj Yaz 1.5.2013 17:05:30
Muhteşem bir anma olacak...Üstad için ne yapılsa azdır..Mekanı Cennet olsun İnşaallah...


Yorum Yapın

Üstad Necip Fazıl'a 30. yılda özel anma ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.