ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

''Çanakkale Yolun Sonu'' filminin galası yapıldı

Çanakkale Savaşını konu alan ''Çanakkale Yolun Sonu'' filminin şeref galası Çanakkale'de yapıldı.

20.3.2013

''Çanakkale Yolun Sonu'' filminin galası yapıldı

Çanakkale Valiliğince düzenlenen galaya Vali Güngör Azim Tuna, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mesut Özel, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve vatandaşlar katıldı. Filmin genel yönetmeni Serdar Akar, yönetmen Kemal Uzun, başrol oyuncusu Gürkan Uygun’un da yer aldığı galaya Çanakkaleliler yoğun ilgi gösterdi.

Gala özel gösteriminin ardından konuşan Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, ’’Çanakkale Yolun Sonu gibi birçok prodüksiyon, filmin, sahnenin, tarihimizin tozlu sayfalarından çıkarılıp bugünlere, bugünkü nesillere anlatılmasını temenni ediyorum’’ dedi.

Filmi çok beğendiğini ifade eden Tuna, şunları söyledi:

’’Tarihin akışını değiştiren olaylara sahne olan ve bugüne kadar sanatsal ve belgesel birçok esere konu olan Çanakkale Savaşları, tarihin en kanlı çatışmalarına şahit olmuş, vatan sevgisi ve savunması adına, bayrak, inanç, bağımsızlık, insan sevgisi ve duyarlılığı adına ibret verici öykülerle doludur. Son yıllarda tarihimizle alakalı filmler, diziler oldukça ilgi ve beğeni topluyor. Bu gelişmenin tarihimizin, değerlerimizin yeni nesillerimize, bugünkü nesillere anlatılmasında çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bunu öz güvenimizin, özümüze dönüşün, milli benliğimizin gelişmesinin en önemli unsurlarından biri olduğunu düşünüyorum. Bu gelişmenin en somut göstergesi ise şehitliklerimize son 10 yılda gelen ziyaretçi sayısının 200 binlerden 2,5 milyonlara gelmesidir. Bu filmlerin, bu yapımların ve tanıtımların bu artışa çok büyük katkı sağladığını düşünüyorum.’’

Başrol oyuncusu Gürkan Uzun da filmi çekmeden önce şehitlikleri gezdiklerini belirterek, ’’Bu coğrafyayı koruyan tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum’’ diye konuştu.

Yönetmen Kemal Uzun ise filmin çektikleri kentte galasını yapmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

Tuna, filmin genel yönetmeni Serdar Akar, yönetmen Uzun ve başrol oyuncusu Uygun’a teşekkür plaketi verdi.

Kaynak:sabah.com.tr

Yorumlar
Mesaj Yaz 20.3.2013 21:20:16
sevgili yönetmen abim Kemal UZUN'a başarılarının devamını diliyorum.. çok mükemmel bir yapıt olmuş yüreğine sağlık... saygılarımla... Nazım UZUN


Yorum Yapın

''Çanakkale Yolun Sonu'' filminin galası yapıldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.