ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

TRT sanatçısı Selahattin Erköse vefat etti

TRT sanatçısı bestekar ve udi Selahattin Erköse (84) İstanbul'da vefat etti.

8.3.2013

TRT sanatçısı Selahattin Erköse vefat etti

İstanbul’daki evinde vefat eden Erköse için yarın öğle vakti Şişli Camisi’nde cenaze töreni düzenlenecek. Erköse’nin cenazesi, Maltepe’deki Gülsuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Bursa’da 1929 yılında doğan Selahattin Erköse, eğitim hayatını İstanbul’da sürdürdü. Babası Şaban Erköse’den aldığı ud dersleriyle sanat yaşamına başlayan Selahattin Erköse, daha sonra bu derslere udi Sedat Öztoprak ile devam etti.

Ankara Radyosu’nda 1952 yılında göreve başlayan Erköse daha sonra İstanbul Radyosu’na atandı. İstanbul Radyosu’ndan 1993 yılında emekli olan Erköse’nin aralarında ’’Rüzgar kırdı dalımı’’ adlı eserin de yer aldığı 50’ye yakın bestesi ve saz eseri bulunuyor.

Kaynak:sabah.com.tr

Yorumlar
Mesaj Yaz 11.3.2013 23:37:53
Allah rahmet eylesin, ailesine başsağlığı dilerim. Kendisi dinlemek nasip oldu. Yattığı yerde dinlendirsin Rabbim.


Mesaj Yaz 11.3.2013 01:27:17
Allah rahmet etsin.

Mesaj Yaz 10.3.2013 09:24:20
Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun inşallah
Bir yıldız daha kaydı :(


Mesaj Yaz 9.3.2013 00:47:58
Kader çizmiş yolunu, yılların günahı ne?
Allah taksiratını bağışlasın.


Mesaj Yaz 8.3.2013 19:21:01
Üstada Allah'tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyorum
Mekanı cennet olsun



Yorum Yapın

TRT sanatçısı Selahattin Erköse vefat etti ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.