ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Sanatçıların tatil hayali sergi oldu

İstanbul Modern'de açılan "Lütfen Rahatsız Etmeyin" sergisi, beş sanatçının tatil özlemini dile getiriyor. Sergiye animasyonla katılan da var, eski kartpostallarla kurguladığı hikâyeleri anlatan da...

19.2.2013

Sanatçıların tatil hayali sergi oldu

Tatil herkesin özlemi; özellikle soğuk kış günlerinde. Sanatçıların tatile ve tatil özlemine bakışı ise hem çok benzer hem de bambaşka. İstanbul Modern’de açılan "Lütfen Rahatsız Etmeyin" başlıklı sergide sanatçılardan tatil hayali kurmaları, hayalini kurdukları tatili sanat eserine dönüştürmeleri istenmiş. Beş sanatçı da birbirinden farklı eserler yaratmış. Küratörlüğünü Mimar Ertuğ Uçar’ın yaptığı ve tatil kavramına odaklanan sergi, 7 Nisan’a kadar açık kalacak. Küratör Ertuğ Uçar, sergiye konu olan kavram için "Tatil hayaldir. İster iki odalı bir pansiyon, ister bir mega tatil köyü olsun, tatil mekânının ayarları misafirin ihtiyaçlarına göre hassas bir şekilde yapılır ve bu doğrultuda yalıtılır. Tatil boyunca misafir hareketlendikçe, kendi hareketine eşlik eden sahnelerden geçer. Tatil sahneye konur, misafir de oynar" dedi. Sergi, tatil hayallerinin kurulduğu mevsimde, tatil fikrinin izini evden, yoldan, hatta şekillendiği zihinden başlayarak sürmeyi hedefliyor. Sanatçı Kerem Ozan Bayraktar "Asa" adlı eserinde üç animasyon sergiliyor. Metehan Özcan ise "Benden Önce Varması Dileğiyle" başlıklı eserinde 1950-1980 yılları arasında basılmış renkli kartpostallar ve kart arkasına basılmış yazılarla hikâyeler kuruyor. İzmir’de yaşayan ve çalışan sanatçı sergide İzmir’den kartpostallara da yer veriyor. Sergi kapsamında "Fon Şehirler" başlığı altında, yeni dönem Türk sinemasından örnekler, İstanbul Modern’in sinema salonunda 9 Mart-6 Nisan arasında gösterilecek.

Kaynak:sabah.com.tr

Yorumlar
"Sanatçıların tatil hayali sergi oldu" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Sanatçıların tatil hayali sergi oldu ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.